Природозащитната организация WWF България започва своята кампания . За първи

...
Природозащитната организация WWF България започва своята кампания . За първи
Коментари Харесай

Ужасяващите неща, които се случват с природата в България, но не е късно да променим всичко това

Природозащитната организация WWF България стартира своята акция. За първи път в центъра на картината ще бъде подложен индивидът с неговите дейности и решения, индивидът, който въздейства на природата и моделира изискванията, при които всички ние през днешния ден живеем. Тази акция ще бъде по-различна. Тя ще опише истории от работата на WWF, показващи по какъв начин, унищожавайки природата към себе си, индивидът в действителност излага на риск личното си бъдеще, a  и имат насладата да бъдат медиен сътрудник и ние също ще разкажем повече истории в границите на акцията.

Това към този момент ясно се вижда и у нас, в България.

„ С всеки минал ден ние, хората, губим частичка от връзката си с природата. Поставяме в заплаха равновесието, което поддържа живота и здравето на нашата планета и на всички живи същества на нея. Живеем по този начин все едно имаме разполагаем повече от една планети. Навлизаме все по-надълбоко в екологичен дълг, който завещаваме на идващите генерации. С дейностите си през днешния ден застрашаваме нашето бъдеще и бъдещето на нашите деца. На път сме да се лишим от опцията да живеем в естетика с природата. А цената на това е толкоз висока, че ни е мъчно да я осъзнаем, в случай че не ни засегне персонално ”, разяснява Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България .

През последните няколко години и ние в България страдаме от изпепеляващите горещи талази през лятото, а съвсем незабавно след тях даваме жертви в невиждани до момента наводнения. Зимите са къси, съвсем без сняг. Немалко региони в страната ни са застрашени от дефицит на питейна вода. Храната на дивите животни понижава в следствие от измененията в климата и те са принудени да слизат в градове и села, влизайки в спор с индивида.

Учените са безапелационни: естествените катаклизми са резултат и от човешката активност, включваща безпощадното привършване на естествените запаси. Данните са стряскащи. В интервала сред 1980 и 2020 година над 138 000 души в Европейския съюз са изгубили живота си поради естествени бедствия и климатични аномалии. Освен това през последните четири десетилетия обвързваните с климата феномени са предизвикали финансови загуби в Европейски Съюз на стойност от над 487 милиарда евро.

„ С акцията „ Подари природа. За нашето бъдеще “ ние от WWF сигнализираме, че сме на път да прекрачим граница, която не трябва да бъде прекрачвана. За благополучие, към момента има зрънце вяра. Все още имаме време да удържим измененията в климата по този начин, че ние, хората, да не страдаме от тях. Все още имаме време да опазим животоподдържащата система на Земята и да продължим да се радваме на чист въздух, чиста вода, чиста храна и предпазени от естествени бедствия домове. Все още имаме време да осигурим на децата ни сполучливо бъдеще в естетика с природата. Но би трябвало да действаме неотложно ”, приканва Елена Ганчева, началник на акция „ Подари природа. За нашето бъдеще “.

Какво прави WWF България?

Вече 17 години природозащитната организация WWF работи интензивно в България за:
запазване и възобновяване на горите посредством дейно и стабилно управление;опазване и възобновяване на положителното качество на водните запаси и предотвратяване от суши и наводнения;опазване на дивите животни и битка с закононарушенията против тях;да могат локалните общности да посрещнат готови промените в климата и да се възползват от нововъведенията в производството на чиста енергия;да увлече българските младежи в обучение и нововъведения, свързани с опазването на околната среда.
Голямата задача на WWF е да спомогне за построяването на бъдеще, в което хората живеят в естетика с природата и нейните жители.

Всеки може да стане част от идеята на WWF като се включи в акцията „ Подари природа. За нашето бъдеще “ . Вижте по какъв начин на.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР