Природосъобразният начин на живот засяга не само храненето и обличането,

...
Природосъобразният начин на живот засяга не само храненето и обличането,
Коментари Харесай

Природата надделява и в избора на елхи

Природосъобразният метод на живот визира освен храненето и обличането, а рефлектира и върху избора на елхи. Традиционните коледни дръвчета по несравним метод способстват за празничното въодушевление точно на Рождество Христово и Нова година. И по тази причина добре е селекцията на декоративни коледни дръвчета да бъде колкото се може по-прецизна и съобразена с последните трендове (ако не в международен мащаб, то най-малко на Балканите).

Стремежът към съвършенство въодушевява и за основаването на колкото се може по-реалистични изкуствени елхи. Така че е напълно разумно хората да търсят такива модели, които да наподобяват като същински - и от 2 сантиметра разстояние, и от 2 метра. Тъй наречените триизмерни дръвчета наподобяват преди малко донесени от гората борчета. Такова е предлагането с името " Скандинавия 3D ", което се трансформира в супер шлагер в 11 европейски страни. Почитателите на фалшификати на елата пък се радват на " Виктория 3D ", защото игличките на този модел не се мачкат, а и украсата се закачва по-лесно.

Въпреки че преди няколко години на полуострова ни и в Европа като цяло се прехласваха по декоративни коледни смърчове в разнообразни ярки цветове - най-много в розово и небесносиньо, най-популярни си остават класическите в някои нюанси на зеленото. Традиционно те се свързват с настъпващите празници, а към този момент и с трендовете за ентусиазъм от природата.

Много са търсени

и елхи в бяло, както и такива, които наподобяват все едно са посипани с същински сняг, посипал се от небето или навят от вятъра от околните преспи. Такива модели наподобяват достолепно, може би за това ги назовават " Кралски ". Характерното за тях е, че клонките им са обърнати надолу и все едно са натежали от сняг, който (благодарение на специфична технология при изработването) не пада. Според специалисти сходни дръвчета даже не се нуждаят от кой знае каква декорация - задоволително е да им сложите LED светлини. Тези елхи са желани от жителите на Австрия, Словакия, Словения, Унгария, Чехия и даже България, които са очевидни поклонници на стила, комбиниран с минимализма.

Семейства в Македония и Хърватска, както и интериорни дизайнери, аранжори на профилирани магазини, търговски и бизнес центрове, към момента се стопират на оферти в алено, оранжево и други атрактивни багри, въпреки че модата им сякаш взе да отшумява. По-рядко в семействата се срещат и обърнатите с върха надолу, само че в някои молове и огромни предприятия не престават да търсят резултата на изненадата с сходни нетрадиционни решения за Рождество Христово.

Все по-високи

стават елхите с всяка минала година. И в случай че преди десетилетие най-търсените са достигали 180 сантиметра, в този момент в Европа най-популярният размер е 2 метра и 20 - евентуално и поради самобитната отпратка към цифрата на настъпващата 2020-а. Има обаче още едно пояснение: под подобен модел има задоволително място за повече дарове, разясняват от единствената фабрика за елхи на Балканите в град Раковски.

Нашенецът взе да се отпуска и в последно време отделя повече средства за пазаруването на коледно дръвче. Поне с 10% е нарастването при сумата, вложена от българите за празничните хубавици, внасящи уют и въодушевление в домовете и офисите. Наблюдава се наклонността да се харчат 100-110 лв. за по-качествени елхи.

Любопитно е още, че хората ги сменят по-често, съвсем колкото смарт телефона. Преди време европейците желаеха нов модел изкуствено борче или смърч сред петата и десетата година. Сега " последният вик на модата " диктува какво ще краси стаите за Рождество, като кара фамилии съвсем да не мислят дали остарялата елха ще издържи и тази Коледа, а напряко купуват най-актуалната за сезона.

Играчки и декорация

плюс модата при декорирането на интериора бяха оповестени на ревюто във Франкфурт. Акцентът пада върху четири съществени тематики в тази тенденция: най-важните ритуали, нежна гала, сияйни празници и сладки обичаи. Но всички те също би трябвало да са близки до природата, обогатени с искра, създаващ чувство за наслада. Към упоменатите към този момент цветове се прибавят златно и огромна палитра от нюансите на синьото - от мрачно, през кралско и карибско, до ултрамарин. Бялото и медното също са на респект тази година.

Обаче елегантният избор на част от популацията на Централна и Западна Европа да се залага на един и същи цвят за елхата и играчките, не намира почва в балканските страни. В България и съседските страни избират явния контрастност в това отношение. А също по този начин избират свещи и мигащи лампички, които се считат за доста значима част от чувството за коледни и новогодишни празници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР