Природен газ към Унгария продължава да постъпва спрямо установения график,

...
Природен газ към Унгария продължава да постъпва спрямо установения график,
Коментари Харесай

Петер Сиярто: Доставките на руски газ до Унгария през България и Сърбия остават непроменени

Природен газ към Унгария продължава да постъпва по отношение на открития график, без усложнения и в сходство с дълготрайния контракт на страната с Русия, заяви унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто, представен от в. " Хънгари тудей " и Българска телеграфна агенция.

Около 3,5 милиарда кубични метра газ идват в Унгария по маршрута през Турция, България и Сърбия всяка година, което е " забележителна " част от годишното ползване на страната, напомня Сиярто през днешния ден в обява във Facebook.

Въпреки че Русия е спряла доставката на газ, предопределен за ползване в България, транзитираните количества остават незасегнати от мярката, осведоми унгарският министър, който сега се намира в Ню Йорк.

В обявата на Сиярто написа още, че в диалог по телефона със сръбския министър на минната индустрия и енергетиката Зорана Михайлович, тя е декларирала, че съветски газ, в сходство с подписания контракт, е дошъл в Сърбия през днешния ден, част от него ще остане в страната, а останалото количество ще продължи към Унгария.

Според фейсбук поста на Сиярто българският министър на енергетиката Александър Николов също е удостоверил, че ще се съблюдават договорите за пренос на газ, което значи, че дневните количества от към 10 милиона кубични метра, доставяни в Унгария, ще останат непроменени.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР