Природен газ има наличен, увери в Денят започва с Георги

...
Природен газ има наличен, увери в Денят започва с Георги
Коментари Харесай

Александър Николов: Газ има, трябва разходите да се направят социално поносими

Природен газ има разполагаем, увери в " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на енергетиката в оставка Александър Николов. Сега би трябвало да се вземат такива решения, които да създадат разноските за него обществено търпими.

Той добави, че има доста разновидности, по който да се подхващат дейности за 7-те контрактувани танкера със синьо гориво за страната ни. Това включва различни трасета за доставка или препродаване на количества.

" Изключително грозно е да се работи със страховете на хората предизборно, но извънредно грозно! Всъщност, в случай че има някой по-добро решение - от самото начало сме питали всички, всеки един да заповяда и да каже. Второто и третото карго с газ могат да бъдат разтоварени на различни терминали. Дори и да не стане това, има механизъм да бъдат изкупени назад или продадени с облага за сдружението. Трябва да се търси гъвкаво и рационално решение към съответния миг. ", акцентира той.

Александър Николов разяснява и думите на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, че Москва е подготвена да възвърне доставките на газ за България, в случай че страната ни заплаща по схемата, препоръчана от " Газпром ".

Енергийният министър в оставка уточни, че Русия продължава да употребява синьото гориво като оръжие за политическо въздействие, вместо като енергиен запас.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР