Приравняваме заплатите на духовниците от всички вероизповедания с тези на

...
Приравняваме заплатите на духовниците от всички вероизповедания с тези на
Коментари Харесай

Борисов обеща да направи заплатите на духовниците като на учителите

Приравняваме заплатите на духовниците от всички вероизповедания с тези на учителите. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с представители на Св. Синод, съобщи БГНЕС. Борисов се срещна с духовниците от Св. Синод по отношение на препоръчаните промени в Закона за вероизповеданията.

На нея са обсъждани главните точки, по които Св. Синод има съображения по отношение на законопроектите. На нея участваха Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и синодалните митрополити, които споделиха своите съображения и опасения по отношение на двата законопроекта, импортирани в Народното събрание.

От страна на политически партии там бяха Цветан Цветанов от ГЕРБ, Искрен Веселинов от „ Обединени патриоти “, Йордан Цонев от Движение за права и свободи, както и шефът на дирекция „ Вероизповедания ” Емил Велинов. Премиерът Борисов изрази желанието си законопроектът да бъде направен и направен оптимално добре и да не основава спор сред Църквата и страната. По думите му всички разисквания по двата проектозакона би трябвало да минат в разговор със Св. Синод и правните специалисти на БПЦ-БП.

„ Никой в никакъв случай не е мислил и не мисли техните приходи, които си получават от дарения, продажба на свещи, дарения и така нататък, някой да им ги взема, събира и ревизира. Това, което страната дава целево, по еврофондове или от бюджета, несъмнено, че ние ще му държим надзор и те нямат срещу “, съобщи Борисов.

„ Срещата мина в доста добър звук сред Българската православна черква, премиера и депутатите от парламентарните групи, които са вносители на закона. Законът е човешко създание и постоянно може да има някои пропуски, тъй че намерихме консенсусно решение. Надяваме се нашите бележки да бъда взети поради “, сподели след срещата западно и средноевропейският митрополит Антоний.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР