>Припомняме, че според новия закон, основно образование вече се завършва

...
>Припомняме, че според новия закон, основно образование вече се завършва
Коментари Харесай

След реформата в образованието: Закриват 55 паралелки в Бургас, засегнати са всички училища

>
Припомняме, че съгласно новия закон, главно обучение към този момент се приключва в седми клас, изпитите след него се правят оценка с точки, а не по шестобалната система.
" В момента вършим планове, калкулации и сметки. Съгласно закона за предучилищно и учебно обучение, главното обучение към този момент се получава след довеждане докрай на 7 клас. Тоест тази година е първата, в която ще прави банкет след приключено главно обучение. Това значи, че 1560 деца, които предходната година аплайваха и бяха налични за систематизиране в учебните заведения, тази година ги няма. Това са 55 паралелки. Тъй като всички учебни заведения би трябвало да понесат неудобствата на промяната, сега вършим тези планове. Няма нищо дефинитивно, само че към 55 паралелки не могат да се осъществят поради тази смяна. За тях няма деца ", обясни инж. Илиева.
Тя акцентира, че измененията ще обиден всички учебни заведения в Бургас - както професионалните гимназии, по този начин и профилираните образователни заведения. До края на януари следва да бъдат изчислени всички фактори, разисква се и преструктуриране на приема.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР