Приоритетите в работата на общинската администрация се свеждат и обслужват

...
Приоритетите в работата на общинската администрация се свеждат и обслужват
Коментари Харесай

Заместник-кметът Маргарита Бахнева: Работим в посока Плевен да бъде подреден и сигурен град

„ Приоритетите в работата на общинската администрация се свеждат и обслужват устрема на екипа ни да работи за това Плевен да бъде спретнат и сигурен град. Община Плевен не усили размера на локалните данъци за 2024 година, което ни слага в обстановка да сме доста деликатни при разходване на личните средства и извънредно съответни при усвояването на средства по европейски стратегии и от републиканския бюджет “.

Това съобщи Маргарита Бахнева - заместник-кмет с сектор „ Финанси и стопанска система “ пред участниците в икономическия конгрес, проведен от платформата " Капитал Градове ". Срещата събра в парк хотел „ Кайлъка “ преди ден представители на локалната власт, бизнеса и неправителствения бранш от областите Плевен и Ловеч. В рамките на работните панели бяха разисквани значими за двете области въпроси и коментирани работещи решения за икономическия напредък на района. В дискусионния панел с госпожа Бахнева участваха още Донка Михайлова - кмет на Община Троян, и Страцимир Петков - кмет на Община Ловеч.



„ На първо място работим за това Плевен да бъде зелен и наличен град. За постигането на тази цел използваме опциите по Оперативна стратегия „ Околна среда “2021-2027 година, приготвяме план за озеленяването на града. Целта ни е да озеленим междублокови пространства, така наречен кални петна, да разтеглим парковете и градините, да озеленим учебните дворове. Максималният размер на плановото предложение е 3320000 лева В момента сме на стадий координиране на техническите спецификации “, показа Маргарита Бахнева. Тя осведоми, че на 1 април е утвърдено планово предложение за възстановяване качеството на атмосферния въздух в община Плевен на стойност 20000000 лева Чрез този план ще бъдат сменени старите отоплителни уреди с климатици, термопомпи и пелетни камини на територията на цялата община.

„ Предвиждаме вложения в два огромни спортни обекта - ограничения за енергийна успеваемост на спортната зала „ Спартак “, чакаме и сключване на съглашение с Министерство на регионалното развитие за финансиране на проектирането и начални строителни действия на Многофункционалната спортна зала, която е включена в капиталовата стратегия на Правителството “, сподели още заместник-кметът на Плевен. Акцентирано бе и на тематиката за устойчивото ръководство на отпадъците, като в тази връзка бе посочено, че Плевен приготвя план за ремонтно-възстановителни действия на територията на депото на стойност 1000000 лева

Маргарита Бахнева показа също, че в този мандат Общината залага на модернизацията на материално-техническата база на образователните заведения. Вече са стартирали публични поръчки по три плана - за възобновяване и рационализация на ОУ „ Д-р Петър Берон “ и СУ „ Стоян Заимов “, и на Средношколско общежитие „ Данаил Попов “. При подготовката на бюджета на Плевен за 2024 година е заложен и огромен размер лични средства за реорганизация на образователни и читалищни здания.

„ Друг приоритет в работата на екипа ни е Плевен да бъде деен и интегриран град. По стратегия „ Развитиенарегионите “2021-2027г. сме с висока степен на планова подготвеност по приоритет „ Интегрирано градско развиване “ с показателен бюджет за община Плевен от 71000000 лева Тук предвиждаме доставка на още 7 електробуса, реорганизация на контактната мрежа, създаване тук-там за зарядни станции, възобновяване на системата за видеонаблюдение на всички светофарно контролирани кръстовища в Плевен, надграждане и възобновяване на системата за ръководство на публичния превоз “, уточни заместник-кметът на Плевен. И още: подадени за утвърждение за финансиране в Министерство на финансите са планове за главен ремонт и рехабилитация на два общински пътя и две улици в Плевен с планирана стойност на инвестицията към 40000000 лева Общината към този момент подписа съглашения за финансиране с Министерство на регионалното развитие за три значими инфраструктурни обекта на обща стойност 7200000 лева



В рамките на икономическия конгрес в Плевен бяха връчени оценките в класацията “Гепард ” на най-динамичните дребни и междинни предприятия от областите Плевен и Ловеч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР