Приоритетите на СДС за развитието на Варна са два и

...
Приоритетите на СДС за развитието на Варна са два и
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев, СДС – Варна: Смятаме, че можем да помогнем на града с нашата експертиза

Приоритетите на Съюз на демократичните сили за развиването на Варна са два и са фундаментални. Единият е връзка с финансово-икономическото решение на проблемите на града, а другият – основаването на стопански дирек за обмисляне. Ние считаме, че това, с което можем да помогнем на града, са нашата експертиза в тази посока, с цел да може да планираме и по-успешно да осъществяваме средствата. Това разяснява в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна водачът на Политическа партия Съюз на демократичните сили (СДС) и лидер на листата за общински съветници на Съюз на демократичните сили за Варна доктор Янко Станев.

Той призна, че кадрово градът не може да бъде гарантиран задоволително съществено във връзка с всички софтуерни процеси и по тази причина от време на време жителите са недоволни.
„ Но ние ще работим в тази посока. Вижте, в една западноевропейска община, икономическият отдел и отделът за обмисляне, съставляват една трета от администрацията. И при нас би трябвало да стане по този начин и аз мисля, че ще стане. От там нататък всички наши цели, които имаме по обособените региони, са цели в програмата ни “, съобщи той.

Д-р Станев добави, че едни от главните цели за Съюз на демократичните сили ще са образованието и опазването на здравето, само че и започването на значими инфраструктурни планове, част от които - с европейско финансиране. Сред тях той изброи построяването на втори Аспарухов мост, създаване на бул. „ Цар Освободител “ и Северната дъга, на ул. „ Атанас Москов “, както и яхтено пристанище, само че и облагородяването на вътрешнокварталните пространства.

„ Затова и сме подредили листа, в която са доцент Медиха Хамза, доктор Людмил Цветков, в която имаме специалисти като Стефан Станев. Приоритетите на града ни, те са идентични за всички партии. Затова би трябвало да се види какви са разликите. Ние поддържаме господин Портних за кмет, поддържаме и следващите кметове на ГЕРБ, т. е., форматът ЕНП. В програмата му участват и всички наши цели, с тези две-три неща, които ние ще изведем на напред във времето. Аз персонално считам, че няма кмет, който може да огрее на всички места. И по тази причина, като се върна на предходните мандати, и за идващия мандат мога да обещая от името на Съюз на демократичните сили денонощна работа от нашия екип “, уточни още доктор Станев.

„ Това е нашият принос за триумфа. Ще проследявам за тази част от тези планове, които изговорих, защото те са към 150. Може би този опит, който аз съм натрупал, е по-малък от опита, който Съюз на демократичните сили има. И по тази причина считам, че Варна има огромна потребност от Съюз на демократичните сили. И тези, които отхвърлят Съюз на демократичните сили, отхвърлят класиката в живота – че познанието прави силата. Казват, че познанието правело и тъга. Съгласен съм да съм и скръбен след четири години, в случай че всички тези неща, които изброих, са подготвени “, заключи той. /focus-news.net

Цялото изявление с доктор Янко Станев може да прочетете на този адрес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР