Приоритетите на Българска банка за развитие (ББР) са били съобразени

...
Приоритетите на Българска банка за развитие (ББР) са били съобразени
Коментари Харесай

ББР с официална позиция по повод казаното от министър Петков в ефира на bTV

Приоритетите на Българска банка за развиване (ББР) са били съобразени с политиката на настоящите държавни управления на България, както и за облага като комерсиална банка, изпълнявайки главната й функционалност за поддръжка на дребни и междинни предприятия.

Това се споделя в публична позиция на ББР, изпратена до медиите, в която се прецизира, че тя реализира активността си в сходство със законите.

„ Банката прецизно съблюдава настоящата нормативна уредба в Република България и законодателството на Европейски Съюз, включително и специфичния Закон за ББР. Дейността на банката, както и на всяка друга банка в страната, се реализира под надзора на Българска народна банка, която дефинира ББР като редовно значима кредитна институция за българската банкова система и европейските регулаторни органи “, се показва още в позицията.

Към края на месец март 2021 година ББР е с най-висока финансова адекватност в страната (38%) и е с присъден рейтинг от водещата рейтингова организация Fitch Ratings на равнище ВВВ с позитивна вероятност – рейтинг, еднакъв на суверенния рейтинг на българската страна, изясняват от банката.

„ ББР има развити дългогодишни връзки с многочислени интернационалните кредитори и сътрудници, като е построила престиж на благонадежден и постоянен сътрудник. Банката притегля средства от тях въз основата само на положителното финансово положение и репутацията си “, изясняват още от там.

Банката прецизира, че не е бюджетно дружество, само че за съответни цели се финансира от държавния бюджет, а отпущането на заеми се прави „ преди всичко със личен запас на банката “.

ББР показва, че ще окаже цялостно подпомагане на Министерството на стопанската система по отношение на идната инспекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР