Принуден съм да внеса уточнение. Пред медиите (и не само)

...
Принуден съм да внеса уточнение. Пред медиите (и не само)
Коментари Харесай

Петьо Костадинов: Не представихме концепция, а обосновка за концепция

Принуден съм да внеса конкретизиране. Пред медиите (и не само) в Овалната зала на Българския футболен съюз, координираният от мен екип не показа КОНЦЕПЦИЯ, а ОБОСНОВКА за Концепция. Тя почива на дългогодишните ни наблюдения и разбори, на изключително интензивна работа през последните две години в проучване и прогноза за демографското бъдеще, оценка и заключения за капиталовата среда във футбола.

Внесохме и две съществени, съществени оферти, първото от които за преструктуриране на шампионатите на професионално равнище и елитните в детско-юношеския футбол. Второто - анулация на " каноничните " условия към аматьорските клубове за наложително развиване на детско-юношески обединения, точно заради ясните заключения за демографските процеси в България.

Първото ни предложение усъвършенства надпреварата и бюджетите на клубовете. А точно, закриване на елитните групи до 17 и до 19 години. Създаване на национална група до 18 години, като най-малко едно полувреме в състава следва да се състезават 3 момчета до 17 години.

С освободения бюджет от елитната група до 19 години да се задължат клубовете от елита и искащи да образуват дублиращи обединения, които дружно и с поканени отбори да образуват трета линия на професионалния футбол. В Професионална група " Изток " и Професионална група " Запад ". Не " Север " и " Юг ", заради внезапния демографски дисбаланс. Дублиращите обединения следва наложително да стартират най-малко едно полувреме с 3 момчета до 19 години и две до 21, вид също е до 23 години. Групите да бъдат от 10 тима, с цел да е невероятно при четири кръга да се образува спортна среда. А да се поддържа напрежение и качество на надпреварата.

Дублиращите тимове могат да бъдат първенци и да се изкачват в по-горна дивизии, само че не и в тази на представителния отбор на съответния клуб. Ако първият тим изпаднe в дивизия на дублиращия, то той, даже да е първенец изпада в по-долна дивизия. Състезателите от дублиращите тимове могат да се състезават за първия отбор, както и от първия да играят за дублиращия състав.

Съществено е и импортираното от нас предложение за преразглеждане на географията на Аматьорското равнище, незабавно след професионалните групи. За усъвършенстване на разноските предлагаме вид с покриване 1 към 1 с регионите за икономическо обмисляне, т.е. 6 зонални групи. Другият вид почива на обсъжданите от способените институции на страната разновидности за смяна на регионите за икономическо обмисляне и те да станат четири, също заради трендове на демографските придвижвания и компактност.

УТОЧНЕНИЕ: Неведнъж в годините, в това число с актуалните ръководители сме обсъждали концепциите си. Някои към този момент са входирани. Но по мое гледище тези следваше да ги представим обществено. Идеята и настояването е мое, на на БФС. За да се чуе. Защото тишината разрешава на пропагандните болонки да лаят и против прелитащите комари.

УТОЧНЕНИЕ 1: Имаме общата просвета, а някои от нас са икономисти по обучение или занимание, адвокати. Поради което избягвайте да моделирате свободни съчинения. Отлично познаваме разпоредбите за обмисляне с непосредствен и междинен небосвод на тактики. Именно заради това сме дали предложение за старт след идващия шампионат, като ясно осъзнаваме, че това е притискащ период и доста по-реалистично е да се построи Концепция и Стратегия със старт след шампионат 2023/2024 година.

УТОЧНЕНИЕ 2: Нещо, което споделих, само че не е написано и не е записано и излъчено е, че сме длъжни да съхраним основаното, а с всички сили да пазим достигнатите позиции на посланичество в структурите на УЕФА и ФИФА. Позиции, които в никакъв случай преди не са били наши.

УТОЧНЕНИЕ 3: Всички входирани материали в Българския футболен съюз, в това число тази доста по-мащабна ОБОСНОВКА, са резултат единствено и само на непринуден труд. БЕЗВЪЗМЕЗДНО. За обезпечаване на по-добри решения при действието на българската футболна система. БЛАГОДАРЯ на всички медии, които схванаха смисъла на нашия труд. Специално на БЛИЦ.БГ за публикуването в съвсем цялостен размер, като се изключи някои експозета.

Прилагам запис със съкращения на gong.bg, в това число с експозетата на моите сътрудници и съидейници. Прилагам и част от графиките, с цел да се ориентирате в главните хрумвания.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР