Принципът Замърсителите плащат“ е в центъра на преразглеждането на Рамковата

...
Принципът Замърсителите плащат“ е в центъра на преразглеждането на Рамковата
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Евродепутатите се съгласяват да бъдат строги по отношение на бързата мода спрямо въздействието върху околната среда

Принципът „ Замърсителите заплащат “ е в центъра на преразглеждането на Рамковата инструкция за отпадъците, което също се стреми да се оправи с разхищаването на храни.

Екологичен потенциал поддържаха строги нови правила, предопределени да понижат планините от изхвърлени облекла и различен текстил, генерирани в Европейски Съюз всяка година, и желаят да принудят производителите да се оправят с възходящия проблем за своя сметка посредством промени на Европейски Съюз централно законодателство по отношение на отпадъците.

Комисията по околна среда на Европейския парламент одобри позицията си във вторник (14 февруари) по отношение на преразглеждане на Рамковата инструкция за отпадъците (РДВ) на Европейски Съюз, ориентирана особено към справяне с възходящите проблеми с текстилните и хранителни боклуци, със 72 „ за “ и единствено 3 „ срещу “ за подсилване на първичното предложение на Европейската комисия.

„ Това гласоподаване изпраща ясно обръщение, че би трябвало да дадем приоритет на виновните практики за ползване и произвеждане, с цел да смекчим опу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР