Принцеса Мария влиза в нова роля - кралица на Дания.

...
Принцеса Мария влиза в нова роля - кралица на Дания.
Коментари Харесай

Какво е общото между Мери Датска и Кейт Мидълтън


Принцеса Мария влиза в нова роля - кралица на Дания. Промяната в статута ѝ идва, откакто датската кралица Маргрете II разгласи, че ще абдикира публично на 14 януари. На нейно място принц Фредерик - най-големият ѝ наследник - ще заеме датския трон.

Мария се омъжи за Фредерик през 2004 година, което значи, че е прекарала 20 години като кралица в очакване. Кейт Мидълтън, принцесата на Уелс, изживява сходен път - тя ще стане кралица едвам когато брачният партньор ѝ, принц Уилям, наследи трона от крал Чарлз III. Но като се изключи че са очакващи кралици, Мери и Кейт имат повече общи неща, в сравнение с наподобява на пръв взор.
И двете не идват от аристократични фамилии
Въпреки че е датска кралска персона от две десетилетия, Мария е родена в Тасмания, Австралия, през 1972 година Мери е водила относително естествен живот, преди да срещне Фредерик в механа в Сидни през 2000 година По това време тя работи като рекламен управител.



По същия метод Кейт не произлиза от благороден генезис, преди да се причисли към английското кралско семейство. Тя е родена в Рединг, Англия, и преди да се омъжи за Уилям през 2011 година работи като покупател на аксесоари за Jigsaw и оказва помощ в бизнеса на родителите си.


И двете направиха обичайни кралски сватби
Сватбата на Мария и Фредерик се състоя в катедралата в Копенхаген на 14 май 2004 година На сватбата им участваха редица европейски кралски особи, а кулминационната точка беше целувката на двойката на балкона на двореца на Кристиан VII, до момента в който хиляди фенове им се радваха. Фредерик носеше обичайната датска военна униформа, а Мария отдаде респект на страната, като поръча на датския дизайнер Уфе Франк да сътвори сватбената ѝ рокля от сатен в цвят слонова кост за огромния ден.



Седем години по-късно Кейт и Уилям подписаха брак в сходен обичаен жанр. Сватбата им се състоя в Уестминстърското абатство в Лондон и беше последвана от поява на балкона на Бъкингамския замък. Подобно на Мери, Кейт отдаде респект на страната си с рокля, направена по поръчка от креативния шеф на английската първокласна фешън къща Alexander McQueen, Сара Бъртън. На ръкавите имаше деликатни флорални бродерии, свързани с четирите страни, които съставляват Обединеното кралство.


Не просто имат сходен жанр, даже носят едни и същи тоалети
Освен че имат подобен метод към сватбените си рокли, Кейт и Мери имат съвсем идентични фешън усети - дотолкоз, че Карл Лагерфелд един път декларира, че вижда Кейт като " по-малката сестра на Мери ".



Публичните им изяви демонстрираха, че те обичат елегантните летни рокли, костюмите, ежедневни визии и смесването и, с първокласни модели на известни марки. Известно е също, че са почитателки на едни и същи дизайнери: Кейт се появи на Уимбълдън през 2021 година с рокля на Beulah, която Мери беше облякла в сходен колорит на художествена галерия в Дания две години по-рано.



Точно както Кейт си е построила известност на рециклираща тоалети, по този начин и Мери е споделяла, че е почитател на устойчивата мода. През 2021 година тя афишира поддръжката си за облеклата втора ръка на срещата на върха за мода в Копенхаген, защото те " описват историята на продукта - кой го е носил преди, къде е бил, какъв е неговият път ".
И Кейт, и Мери са майки на бъдещи европейски крале
Фредерик и Мария имат четири деца: принц Кристиан, принцеса Изабела, принц Винсент и принцеса Жозефин. Когато Маргрете абдикира, най-големият наследник на двойката, 18-годишният Кристиан, ще стане първи в линията за трона след татко си.



Кейт и Уилям имат три деца: принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Джордж, на 10 години, е втори по ред за трона след татко си и дядо си крал Чарлз.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР