Prime Minister of India Narendra Modi addresses the 74th session

...
Prime Minister of India Narendra Modi addresses the 74th session
Коментари Харесай

4+1 | За киберсигурността в здравеопазването, как Моди елиминира парите в брой в Индия и още

Prime Minister of India Narendra Modi addresses the 74th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York, U.S., September 27, 2019. REUTERS/Brendan Mcdermid

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Киберсигурността в опазването на здравето
Модерните здравни устройства са толкоз софтуерно напреднали, че към този момент може да бъдат хаквани. Това слага нови въпроси за бъдещите здравни разработки - от една страна, е ужасно комфортно за лекарите да могат да се свържат с устройството в нечий гръден панер, въпреки това - същото устройство може да бъде държано като пленник от злоумишлен хакер. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Митовете за човешките отпечатъци
ДНК тестванията се употребяват към този момент даже в най-простите полицейски следствия и за последните 40 години напълно революционизираха криминалистиката. По сходен метод пръстовите отпечатъци революционизират криминалистиката през Викторианската ера въз основата на концепцията, че няма два идентични отпечатъка. Проблемът е, че това поверие, както и доста други за пръстовите отпечатъци, може би са погрешни. Прочетете повече тук.

Автономните коли ще покачат тапите
Според специалист в градското придвижване самостоятелните коли постепенно и напразно ще обикалят по улиците, откакто оставят пасажерите до дестинацията им, защото цената за поддръжка и сила е доста по-ниска от цената за паркинг. Ако колите са програмирани да пестят пари, това би бил най-логичният ход, който изкуственият разсъдък би подхванал. Прочетете повече тук.

Говеждо месо или зърнени култури?
Ако на доктрина американците заменят говеждото месо в диетата си със зърнени култури, Съединени американски щати съвсем ще доближат задачата си за намаление на нездравословните излъчвания. До това забавно умозаключение стига екипът на Хелън Харуат от Университета в Орегон. И въпреки този сюжет да не е изпълним, резултатите демонстрират острата потребност от смяна в диетата на хората. Четете тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Когато кешът в Индия изчезна
Когато Нарендра Моди за пръв път пристигна на власт в Индия, той стартира радикална стратегия по демонетизация. За броени седмици 85% от парите в брой в страната изгубиха всякаква стойност. Идеята зад радикалната промяна беше да се лимитират възможностите за корупция в страната, като бъде отстранен кешът. Вместо това демонетизацията хвърли цялата стопанска система в безпорядък. Слушайте за демонетизацията на Индия и теориите зад нея тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР