Примата на българската естрада Лили Иванова създаде Фондация Лили Иванова,

...
Примата на българската естрада Лили Иванова създаде Фондация Лили Иванова,
Коментари Харесай

Лили Иванова завещава наследството си на фондация, която да сърхани творчеството ѝ

Примата на българската сцена Лили Иванова сътвори Фондация " Лили Иванова ", чиято цел е " разпространение достиженията на българската музика и просвета в страната и чужбина и повишение на тяхното равнище ".

" Лили Иванова, която постоянно е казвала, че принадлежи на своята аудитория, от дълго време обмисля по какъв начин да бъде съхранено и след нея голямото ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко генерации българи ", показват от фондацията.

Цялото си завещание - духовно и материално певицата трансферира на фондацията. В отговорностите на Фондация " Лили Иванова " влиза " запазване и ръководство на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална благосъстоятелност и др ".

Изпълнителен шеф на фондацията е Лили Иванова, която в своята активност ще бъде подпомагана от настоятелство.

" С този собствен акт огромната Лили Иванова завещава на най-голямата си обич - публиката, цялото си благосъстояние - творчеството и всички активи от него ", показват от фондацията.

Фондацията ще подчертава върху популяризирането и разпространяването на творчеството на примата като неотменна част от българската културна съкровищница, в това число и след нейната кончина, посредством всички вероятни аудио, видео, печатни форми и носители.

" В дългогодишната си кариера Лили Иванова ни смайва непрестанно с нейния непреклонен дух и непрестанен блян да се движи единствено напред и нагоре, следвайки международни професионални стандарти. Затова в бъдещата си активност Фондация " Лили Иванова " ще следва нейния път - ще провежда всевъзможни събития и действия от културен темперамент: концерти, съоръжения, изложби; ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всевъзможен жанр литературни, печатни или потребителски артикули, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена-творец, трансформирала се в икона.

Само по този начин името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите генерации като образец на певчески и житейски феномен, предан на публиката и на музиката ", показват от фондацията.

Целта е и потреблението на всички модерни цифрови форми песните на Лили Иванова, с текстове и мелодии на едни от най-великите поети и композитори в България, да продължат да звучат " онлайн " и да покоряват фенове в годините напред.

В последното десетилетие Лили Иванова работи със своя LI Orchestra, а аранжор на цялата ѝ стратегия, включваща както нови песни, по този начин и шлагери с нови, модерни аранжименти, е Ангел Дюлгеров.

За да извърши задачите си Фондация " Лили Иванова " ще създава и осъществя както лични планове, по този начин и ще взе участие в взаимни стратегии с задгранични асоциации, фондации, държавни и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и просвета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР