Приложението за съхранение на файлове на Google вече има вграден

...
Приложението за съхранение на файлове на Google вече има вграден
Коментари Харесай

Нещо наистина много полезно: в Google Files бе добавен скенер за дигитализиране на всякакви официални и неофициални документи

Приложението за предпазване на файлове на Гугъл към този момент има вграден скенер, само че единствено за потребителите на Android.

Въпреки че приложенията за сканиране и образуване на документи не са нещо ново, те могат да бъдат прекомерно тромави. Освен в случай че не употребявате приложение на трета страна, постоянно се постанова да се пробвате да разберете в коя директория са сканирани документите ви.

Поддържането на публични и значими документи преди малко стана доста по-лесно с помощта на нова функционалност във Files на Гугъл. Вградено в голям брой устройства с Android, приложението Files е стратегия за ръководство на файлове. Тя разрешава на потребителите да резервират, преглеждат и трансферират файлове.

Но в този момент Гугъл Files има вграден скенер за документи.

В последната версия на Files от Гугъл е въведен бутон за сканиране, който е предопределен за елементарно снимане на изображението на значим документ, лиценз, паспорт или елементарна фотография.

Първоначално се считаше, че скенерът за документи във Files е функционалност, която е неповторима за устройствата Pixel. Но в този момент се вижда, че тя се е появила в необятен набор от телефони. Тъй като това приложение не е налично в iOS, то е извънредно за Android. Това се случва единствено няколко месеца, откакто Files добави и функционалността Smart Search, която прави намирането на съответен файл или фотография доста по-лесно.

Ето по какъв начин става потреблението на скенера за документи: Докоснете бутона за сканиране в долния десен ъгъл, с цел да задействате камерата на телефона. Ще се покаже рамка, в която документът би трябвало да бъде центриран за реализиране на най-хубави резултати. Има алтернатива за ръчно снимане, която ви разрешава да извършите фотография, когато пожелаете, или алтернатива за автоматизирано снимане, която прави работата независимо. Ако е належащо, можете да заснемете няколко страници с едно сканиране.

След като сканирането е приключено, полученото изображение може да бъде изрязано, завъртяно или почистено. По този метод се отстраняват петната, пръстовите отпечатъци или други недостатъци. Освен това могат да се приложат филтри за увеличение на фините настройки на цветовете, да се направи сив цвят или да се поправят острите сенки.

Когато бъде непокътнато, изображението ще бъде записано като PDF файл в досието „ сканирано “ в раздела с документи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР