Приложението на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Аз-клиентът продължава

...
Приложението на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Аз-клиентът продължава
Коментари Харесай

Приложението Аз-клиентът на КЗП продължава да не работи

Приложението на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) " Аз-клиентът " продължава да не работи. За това алармира четец на news.bg.

Преди повече от месец, на 24 януари, Владимира Янкова уточни за news.bg, че новото приложение на КЗП " Аз-клиентът ", което свързва директно всички заинтригувани страни, а точно потребител-търговец-КЗП, в действителност не действа.

Тогава КЗП незабавно отговори на сигнала. От комисията показват, че приложението за подаване на тъжби от консуматори към търговци " Аз-клиентът " е план, управляван от компанията SOCOURT. Следователно компанията следи постъпващите сигнали и при положение, че търговецът не реагира до 5 дни, компанията следва да препрати недоволството до способената институция - КЗП. До края на януари обаче в КЗП сигнали от админите на приложението не са постъпвали.
На 24 януари КЗП увери, че във връзка със сигнала до news.bg ще се подхващат дейности за определяне на аргументите, заради които е допустимо да има забавено препращане на сигнали от консуматори от страна на компанията, администрираща електронно приложение на " Аз-клиентът ".

Вече месец откакто КЗП пое този ангажимент, към момента нито един от подадените сигнали в приложението не е прегледан и към тях няма отговор.

" Оставам с усещането, че институциите в България неглижират хората, медиите и всичко, тъй като по никакъв метод не наподобяват съпричастни или обезпокоени от въпроси като този ", показва още Янкова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР