Приложението Anura използва може да идентифицира много потенциални здравословни проблеми

...
Приложението Anura използва може да идентифицира много потенциални здравословни проблеми
Коментари Харесай

Това приложение може да провери здравословното ви състояние само чрез сканиране на лицето ви

Приложението Anura употребява може да разпознава доста евентуални здравословни проблеми единствено с едно просто сканиране на лицето ви

Емил Василев преди 20 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Маринов - 19:28 | 25.02.2023

Руснаци са принудени да употребяват остарели телефони с копчета след неуспеха на страната да създава свои смарт телефони

ТелефониДаниел Десподов - 12:47 | 27.02.2023

Официалният лист на 18-те смарт телефона на Xiaomi, които до края на март ще получат MIUI 14

IT НовиниДаниел Десподов - 11:29 | 27.02.2023

Нашите геноми са цялостни с „ отпадъчна ДНК “, която може да е доста по-важна, в сравнение с допускаме

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Разработено от канадската компания NuraLogix, Anura може да тества до 30 разнообразни параметъра, като употребява „ трансдермално оптично обрисуване “ – т.е. отчитане на интензивността на кръвоносните съдове на лицето ви. За този разбор не е нужен смарт часовник или фитнес тракер – всичко, което е належащо за това проучване на евентуални здравословни проблеми (а не диагностика, както ясно декларира приложението), е селфи камерата на телефона ви.

Всеки може да изтегли безплатната версия на приложението за iOS или Android, която се споделя „ Anura Lite “, само че тя предлага единствено лимитирана информация. Платената версия на Anura не е налична за закупуване от елементарни консуматори, защото концепцията е тя да се купува от компании, а не от частни лица. Според визиите на NuraLogix това е нещо, което работодателите или застрахователите могат да употребяват, с цел да видят по какъв начин се „ оправят “ чиновниците или притежателите на застрахователни полици.

Не е мъчно да се разбере по какъв начин да се употребява приложението, откакто бъде конфигурирано. Започвате сканирането и позиционирате главата си в кръга, а по-късно просто изчаквате Anura да си свърши работата.

Приложението мери притока на кръв от пет разнообразни точки на лицето ви, които демонстрира с възходящи и намаляващи ленти, като че ли се пробва да пресметна равнището на мощ на скулите ви.

След като мине половин минута, данните се изпращат в облака на NuraLogix, с цел да се проучват, а по-късно резултатите се връщат в няколко лесни за четене зелени, жълти и червени знака.

След като извършите сполучливо сканиране, можете да ревизирате няколко набора от данни, в това число за психологичното ви здраве, сърдечната и дихателната периодичност и риска от инфаркт, инсулт или диабет.

Имаше и едно премерване, от което може да не останете удовлетворени. Приложението твърди, че може да пресметна „ възрастта на кожата на лицето “ ви посредством сканирането, само че данните от това премерване са неуверени, въпреки че в моя случай оценката беше съвсем точна, като ме оцени на 23 години, а в действителност съм на 22. Имайте едно мислено въпреки всичко.

Колкото и да впечатлява Anura, притеснително е какво биха могли да създадат сходни леснодостъпни здравни данни във връзка с насочването на хората към или от визитата при медицински експерти, когато в действителност се нуждаят от противоположното, и защо тъкмо застрахователната компания би употребила тези данни във връзка с вашите заплащания.

Ако приемем Anura като главен (но въпреки всичко високотехнологичен) диагностичен инструмент като термометър, наподобява, че той би могъл да бъде уместно потребен, откакто доста хора ще са в положение да го употребяват. Само не се разстройвайте, в случай че ви състари с половин десетилетие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР