Приливна вълна с огромен воден обем от река Тобол се

...
Приливна вълна с огромен воден обем от река Тобол се
Коментари Харесай

Огромна приливна вълна приближава руския град Курган

Приливна вълна с голям воден размер от река Тобол се намира на 10 километра от съветския град Курган и се движи към него, заяви в канала си в " Телеграм " губернаторът на Курганска област Вадим Шумков, представен от ТАСС.

По-рано Шумков заяви, че към Курган се доближава вълна с дължина 30-50 километра поради изпускането на вода от язовир в Казахстан. " Обемът на водата е грамаден. Всичко това, което виждаме в Курган в този момент, когато Черьомухово е наводнено, е единствено дребна част от водния размера, който се доближава към града ", написа той.



Шумков акцентира, че към този момент отчасти е наводнена дясната крайбрежна част на Курган, където има огромен брой овощни градини и стопанства. Квартал " Нижняя Утятка " към този момент е откъснат от града, Черьомухово е наводнено, водата прелива през Мало-Чаусовския мост и други региони, добави той.

По негови данни по-голямата част от водата отива тъкмо в крайбрежната речна равнина, заливайки всичко в близост в разстояние на няколко километра. Евакуацията на жителите на някои елементи на Курган скоро може да бъде затруднена заради залети от водата пътища.

По-рано Шумков заяви за планувана " доста тежка " обстановка с покачването на водата. Уралският хидрометеорологичен център заяви, че от през днешния ден до четвъртък се чака равнището на водата в река Тобол в Курган да надвиши степента за неподходящо (700 см) и за рисково събитие (850 см). Жителите на всички обитаеми места в крайбрежната речна равнина на река Тобол са призовани да се изтеглят.

Жителите на селата Меншчиково и Кропанка в Кетовския окръг на Курганска област бяха също призовани да се изтеглят поради наводненията. Това бе обявено в канала в " Телеграм " на окръга. " Водата се доближава към домовете ви. Евакуирайте се неотложно! Вземете децата, възрастните хора и трудноподвижните родственици, не оставяйте животни. Съберете движимости, документи, медикаменти и напуснете рисковата зона ", - се показва в известието.



Както прецизираха в пресслужбата на администрацията на Курганска област, равнището на водата продължава да се повишава в региона на обитаемоте места Кетово, Лаптева, Крюково, Санаторна, Темляково, Меншчиково. Така в региона на Кетово за 2 часа водата се е повишила с 30 см, в Меншчиково - с 22 см, в Санаторна - с 20 см.

Официалният канал на администрацията на Курганска област в " Телеграм " прикани също жителите на градинското стопанство " Тюлпан " да се изтеглят неотложно, защото регионът е заплашен от наводняване.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР