Прилича на космически кораб и струва 5 хил. долара. Но

...
Прилича на космически кораб и струва 5 хил. долара. Но
Коментари Харесай

Прилича на космически кораб и струва 5 хил. долара. Но е преносима тоалетна

Прилича на галактически транспортен съд и коства 5 хиляди $. Но в действителност е портативна тоалетна.

Това е късото изложение на новаторски артикул, основан за да покори един неособено известен пазар.

И въпреки да става дума за отдалечен Тексас, тематиката е изключително настояща у нас. Няма българска душа, която да не трепне, сещайки се по какъв начин е попадала в клопката на физиологичната потребност някъде на открито. У нас публичните тоалетни се срещат толкоз постоянно, колкото некорумпираните политици. Може би има връзка сред двете.



Целта на тази архитектурна иновация е да направи ходенето по потребност прелестно. Дизайнът ѝ е грациозен и по нищо не наподобява на познатата химическа тоалетна, от която нормално се носят смертелни аромати, които евентуално биха избухнали при искра.

Има LED осветяване, което се зарежда от слънчеви панели. Има и вентилационна система. Стените й са огледални с концепцията елементарно да се вписва в околната среда. А обещанието на производителите е да трансформира това, което събира в тор.



„ Повечето портативни тоалетни са тесни пространства, в които блъскаш коленете във вратата, направени са от отвратителна пластмаса, миришат и са тъмни “.

Така проектантът на скъпата тоалетна разказва сегашната обстановка пред изданието Fast Company.



Джеф Уилсън е учител в университет в Остин, Тексас и това не е първият му сходен план. Създавал е къщички от контейнери за боклук и даже самичък е живял цяла година в такава. Занимавал се е и със концепцията за дребни дървени къщички. Сега се насочил към портативните тоалетни. 
Досега компанията му е произвела към 150 от тях. Планира до края на годината броя им да стигне до 500.    И в случай че някой си мисли, че в този бизнес няма пари, бърка. Според разнообразни оценки в международен мащаб се употребяват над 3.5 млн. портативни тоалетни. Оборотът на промишлеността е съвсем 2 милиарда $.   Снимки: Jupe
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР