Прикован на леглото заради коронавирусна инфекция пациент написа гневен пост

...
Прикован на леглото заради коронавирусна инфекция пациент написа гневен пост
Коментари Харесай

Прикован с ковид: Къде са милионите за К-19?

Прикован на леглото поради коронавирусна зараза пациент написа ядосан пост във Facebook, който провокира вълна от мнения в обществените мрежи. Иван Мирчев е от Асеновград, само че от 15 години живее в София. Той е упълномощен коуч (ACC) и член на Международната Коуч Федерация (ICF Global) и на ICF Bulgaria. 27 години е служил като свещеник. Неговия коментар за обстановката у нас разгласява " Марица ":

Има милиони за коронавирус, а Здравната система издъхва. Казвам го от тази позиция, в която съм от повече от седмица насам - прикрепен на легло с кислородна маска.
Днес чествам 50-ия си празник в Токуда и съм признателен за доста неща, даже имобилен. Не съм си представял подобен ваучър.
Но тематиката не е персонална и считам, че можем да накараме системата да работи по-добре.
1. Лекарите са спасители, ангели, герои. Опаковани, търпеливи, изключителни. Духовни воини и неосъществим образец.
2. Сестрите са спасители, ангели, неуморен герои, всичко, което мога да кажа за лекарите. Аз бях избавен от Цвети - сестра знамение. Прекрасна. Дължа живота си на нея.
3. Санитарите са герои - те най-юркани, измъчени, изтощени. Най-черната работа.
4. Не са задоволително в коронавирус отделенията. Господа ръководещи, споделям го като легнал на това легло, не като финансист, пълководец, болничен управител - намалете работното време, увеличете заплатите, докарайте медицински лица от по-малко засегнатите зони, без да обезкървявате системата. Дайте не 1000 +, дайте 2000 +. И това е малко. А нали има милиони за коронавирус?
5. Кога за последно сте уринирали в уринатор, г-да ръководещи? Ще го разпознаете на фотографията с жълтата течност. Е, аз го върша всеки ден с адска тъга, само че съм признателен.
Само че би трябвало да се апелирам да бъде изхвърлен. Някои сестри го вършат на драго сърце, само че други се сърдят, тъй като нямат време, а на два етажа има по половин санитар.
Платете на санитари по-добре, с цел да уринирам с достолепие, въпреки и с мъка. Наемете санитари.
6. А по кое време сте ходили по огромна потребност в подобен стол? Нашият е черен. Този е по азбучник. Купете за всяка стая по един с милионите, господа ръководещи. Аз го употребявам с признателност, тъй като не мога да се отделя от маската си, а и нямам сили за повече от крачка от леглото.
Само че на сестрите не им е това работата - нито да го носят, нито да го почистват. А санитарите са половин санитар на етаж.
Имаме право да серем (без извинение) с достолепие. А нали има милиони за коронавирус?
7. Няма да приказвам за това, че нуждая се от диалог, въпроси, отговори за това какво е положението ми с доктор най-малко на няколко дни един път. Това става с пари, платете на лекарите тези 10 мин. в допълнение. Платете почтено.
Пиша с признателност към българските медици. Те са на моя страна и аз на тяхна.
Не мисля, че политиците си дават сметка какво се случва в системата обаче.
Споделете, в случай че смятате, че можем да ги раздвижим да се понапънат, да свършат работата си.
Аз виждам от моята позиция. Тя е първична, на оцеляващ. Не поисквам на никого да е в нея. Но рано или късно повече хора ще се окажат там.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР