Приключи визитата на папа Франциск в България. Тази сутрин главата

...
Приключи визитата на папа Франциск в България. Тази сутрин главата
Коментари Харесай

Премиерът: Посещението на папата е реклама за България

Приключи визитата на папа Франциск в България. Тази заран главата на Римокатолическата черква отпътува за Скопие, където продължава апостолическото му пътешестване. На летището той беше изпратен от министър-председателят Бойко Борисов.

„ В лицето на папа Франциск България има огромен другар ", съобщи министър председателят и добави:

„ Това е мирът. Последните му думи бяха - „ Продължавайте да вършиме мостове, автомагистрали на Балканите, тъй като това е извънредно значимо ".

Борисов още веднъж разяснява и апела на папа Франциск към управляващите да са отворени към бежанците:

„ Нашата история е такава, че по този начин сме бягали и ние, по този начин са ни приютявали преди епохи и нас. Ние сме срещу тези, които нощно време през границата, нарушавайки закона, желаят да стигнат някъде, където не ги желаят ".

Запитан по какъв начин ще разяснява това, че Българската православна черква не взе участие в молитвено служение с папа Франциск в заключителното му мероприятие „ Молитва за мир ", министър председателят сподели, че в работите на църквата не се меси.

Бойко Борисов благодари на всички служби, взели участие в организацията на визитата. Той се извини на хората, които не харесват папата, и на тези, на които ограниченията за сигурност са предизвикали стеснение.

В рамките на визитата си в Северна Македония Светият отец ще организира срещи с президента, с министър-председателя, с представители на гражданското общество и с дипломатическия корпус.

Папа Франциск ще посети къщата-музей „ Майка Тереза " в наличието на религиозните водачи, след което ще оглави Света литургия в Скопие.

У нас визитата на главата на Римокатолическата черква приключи през вчерашния ден с молитва за международен мир, която папата насочи от центъра на София дружно с представители на главните вероизповедания в България:

„ Нека мирът се популяризира по цялата земя и изключително по тези места, където толкоз доста гласове са били заглушени от войната. Нека всички да спомагат за реализирането на този блян - представителите на религиите, на политиката, на културата ".

И в Македония визитата на папата е под мотото „ Мир на Земята ". Ватикана дефинира тази аудиенция като „ поклонничество под знака на вярата, единението и мира ".

Очаква се късно довечера главата на Римокатолическата черква да се завърне назад във Ватикана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР