Приключи вътрешната проверка за действията на служители на ДАИ-Пловдив. Причината

...
Приключи вътрешната проверка за действията на служители на ДАИ-Пловдив. Причината
Коментари Харесай

Наказват служителя на ДАИ, свалил номерата на паяк

Приключи вътрешната инспекция за дейностите на чиновници на ДАИ-Пловдив. Причината за инспекцията бе скандал сред чиновниците на ДАИ и екипи на общинското дружество " Паркиране и репатриране ".

На 4 април паяк вдигнал персоналния автомобил поради погрешно прекъсване на чиновник на ДАИ. Собственикът отишъл на наказателния паркинг дружно със собствен сътрудник, с цел да си заплати санкцията, само че решил да направи инспекция на репатрака.

Констатираните нарушавания са липса на лиценз за осъществяване на публичен превоз, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница.

" Казаха, че наложително би трябвало да ми вземат книжката, наложително би трябвало да спрат автомобила. Не работя сега - нито работя, нито си карам персоналната кола. Вързаха ми ръцете отвред ", описа Димитър Стоянов, водача на паяка.

Сега от Министерството на превоза изясняват, че чиновниците на ДАИ са нарушили вътрешните правила за работа в ИА „ Автомобилна администрация “.

Те самоволно са се отклонили от авансово одобрения график за работа и са почнали инспекция на репатрака на място, друго от избраното в дневния им график.

По време на инспекцията единият от чиновниците е употребявал стоп-палка с надпис „ Министерство на вътрешните работи “, вместо стоп-палка на Агенцията, а другият е бил без униформено облекло, което също е нарушаване на вътрешните правила. Констатирани са и други пропуски в организацията на активността на отдела и работата на съответните инспектори.

Предстои дисциплинарен съвет да прегледа предоставените материали от вътрешната инспекция и да предложи следващи дейности.

Освен това погрешно е признато, че водачът на паяка прави транспорт на товари без лиценз и съпътстващите го документи, защото насилственото пренасяне на паркирани в нарушаване коли не е публичен транспорт на товари.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР