Приключи успешно училищният проект Обединени от знанието в Стрелча, съобщиха

...
Приключи успешно училищният проект Обединени от знанието в Стрелча, съобщиха
Коментари Харесай

В Стрелча отчетоха успешен образователен проект

Приключи сполучливо учебният план „ Обединени от знанието ” в Стрелча, оповестиха от общината в града. Дейностите по него бяха осъществени от януари 2017 година досега, а преди дни бяха регистрирани резултатите.

Бенефициент по плана бе локалното НУ „ Паисий Хилендарски ” с началник Иванка Петришка в партньорство със СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”, Община Стрелча и " Национално съдружие на клубовете на запасното войнство за достойнството на пагона ".

Изпълнението на плана включваше разностранни действия, подчинени на основната цел – основаване на подобаващи условия за създаване на пълноценни жители, както измежду всички подрастващите в община Стрелча, по този начин и измежду етническите малцинства. Финансирането бе общо 377 779,80 лв..

Малка част от постигнатото по плана:

-50 възпитаници от двете учебни заведения са подготвени по самостоятелен проект съгласно потребностите им; 4 учители, стимулирани за спомагателни занимания с възпитаници от разнообразни етноси, работещи в екип; 240 извършени образователни часа; 80 закупени образователни пособия и принадлежности.
- 156 възпитаници, работещи в клубове по ползи, ръководени от 12 учители, стимулирани за спомагателни занимания с възпитаници от разнообразни етноси в клубове по ползи, работещи в екип; 1560 образователни часа, извършени 6 еднодневни екскурзии и 5 образователно-тренировъчни лагера.

В рамките на плана учениците посетиха голям брой емблематични за българската просвета и история места. В взаимната си работа участниците получиха познания за културно-историческото завещание, които са основата за образуване на родолюбиви усеща. Наред с това бе обезпечена друга от учебно заведение просветителна среда отвън рамките на затворената етническа общественост, бе предоставена опция за другарство с връстници от различен етнос и учебни заведения, уголемен бе кръгозора у възпитаници от малцинствата и образувани нови обществени умения.

Съхранението и развиването на културната еднаквост на учениците от етническите малцинства и техните връстници в мултикултурна среда сполучливо се осъществя във всяко едно занимание и обществена изява на учениците от двете учебни заведения.

Благодарение на запаметяващите и вълнуващи обществени прояви на всички общоградски празници - 19 февруари, 24 май, Празникът на розата, 1-ви юни, Празникът на града, Деня на будителите, Коледа и други, културният живот в община Стрелча бе по-наситен и прочувствено зареден с младежка сила.

Със работата си по заложените действия по плана под управлението на опитните педагозиот община Стрелча и външните експерти, учениците от НУ „ Паисий Хилендарски ” и СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” демонстрираха, че духът на приемливост и съгласие сред етносите е изцяло постижима цел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР