Приключи проект Игра на кодове - лекции по програмиране и

...
Приключи проект Игра на кодове - лекции по програмиране и
Коментари Харесай

Игра на кодове завладя Русе - деца навигираха роботи

Приключи план " Игра на кодове " - лекции по програмиране и шифроване за деца на съдружие " Европейски начинания без граници ". Проектът е финансиран по стратегия " Знание и напредък ", реализирана от Фондация " Русе - град на свободния дух ", с поддръжката на Фондация " Еконт ".

Начало на финансовите работилници беше сложено на 3 декември 2018 година. Всяка лекция беше с времетраене 60 мин. и включваше къса теоретична подготовка, програмиране на робот, шифроване на micro:bit платка, съществени термини в програмирането, игри и доста изненади.

Събитието беше ориентирано към деца от 8 до 16 години. Интересът към план " Игра на кодове " беше доста огромен и още първите дни бяха заети всички 10 лекции.

По решение на уредниците, се организираха в допълнение 2 лекции, с цел да се отговори на желанието за присъединяване от страна на родители, възпитаници, учители и учебно управление.

Работилниците по програмиране се реализираха на място в учебните заведения, в комфортно време за възпитаници и учители, съобразено с образователния проект. Проектът обхвана повече от 250 възпитаници, от разнообразни класове, от учебните заведения СУ " Йордан Йовков ", ОУ " Иван Вазов ", ОУ " Отец Паисий ", СУ " Възраждане ", ОУ " Васил Априлов ".

Благодарение на план " Игра на кодове ", аудиторията се впусна в необикновено премеждие, което изследва същността на програмирането и кодирането, направлявайки дребен робот.

Проектът е съгласуван с неповторимия жанр на всяко дете да учи, като употребява играта и заниманието като принадлежности да увеличи разбирането и усвояването на нова познания. Създаването на пристрастеност към науката, новите познания, програмирането, кодирането и роботиката е главната цел на " Игра на кодове ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР