Приключи пресконференцията в Перник, на която кметът Станислав Владимиров обяви

...
Приключи пресконференцията в Перник, на която кметът Станислав Владимиров обяви
Коментари Харесай

Перник обяви бедствено положение

Приключи конференцията в Перник, на която кметът Станислав Владимиров разгласи бедствено състояние. Присъства и министърът на стопанската система Емил Караниколов, като представител на държавното управление.

" Току що завърши второто съвещание на спешния щаб. Обявихме бедствено състояние. Основната цел е за осъществяване на незабавни, неотложни възстановителни работи. Г-н Караниколов е към този момент тук на терен дружно с държавната компания " Монтажи ", които ще стартират още от през днешния ден строително-монтажни действия за довеждането на по-голямо количество вода в язовир " Студена ". Знаете притокът на язовир " Студена " е извънредно невисок, оттокът е относително огромен макар водния режим, който сме въвели, по тази причина се постановат незабавни спешни действия, които да усилят притока към язовир " Студена ". Сондажи, уреди с прихващането на водоизточници, които да бъдат пренасочени непосредствено към язовир " Студена ", знаете инж. Русев също има един проект за деяние, който е извънредно на ниска цена, надяваме се да се окаже ефикасен - той включва източването на води от пещерите, довеждането и хващането на спомагателни притоци, които да бъдат ориентирани към язовир " Студена ". Това са дейностите, които ще бъдат подхванати от през днешния ден. ", сподели кметът Владимиров.

Той счита, че митингите са естествени, защото е обикновено всички да са гневни. И добави: " По-скоро към този момент би трябвало всички ние да се обединим за дейностите, които би трябвало да създадем, за довеждането на повече вода в язовир " Студена ". Да, всички сме гневни, само че това не мисля, че ще ни помогне с тази обстановка "

Всичко това се случва на фона на разногласия чия е виновността за източването на язовира. В отчет на „ Софийска вода ” от предишния месец се показва, че към 290 литра в секунда питейна вода се подават към индустриалната зона, където главен консуматор е „ Стомана индъстри ”.

От компанията не се съгласиха с този извод. Снощи протестиращи блокираха кръстовища в града.  Хората упорстват за незабавни ограничения за решение на казуса, желаят да стане ясно кой е отговорен за рецесията, желаят и оставки - на министрите на околната среда и водите и на районното развиване. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР