Приключи изборният ден за сънародниците ни зад граница на територията

...
Приключи изборният ден за сънародниците ни зад граница на територията
Коментари Харесай

Изборният ден Европа приключи, обяви МВнР

Приключи изборният ден за сънародниците ни зад граница на територията на Европа, заяви Министерство на външните работи. Във Англия, където бяха разкрити най-вече секции – 132, краят на гласуването бе разгласен в 22 ч. българско време.

Министерството на външните работи сътвори организация изборният ден да протече без компликации. Благодарение на положителното съдействие с логистичните ни сътрудници от DHL бюлетините и машините бяха доставени в период до 745 секции, като заради късите периоди, далечните дистанции и компликациите, свързани с пандемията, единствено в 4 секции: 2 в Австралия, 1 в Нова Зеландия и 1 в Съединени американски щати, бюлетините бяха разпечатани на място по специфичен пример, изпратен от ЦИК.

В Турция сънародниците ни гласоподаваха в 126 секции, в Германия – в 81 секции, в Испания – в 69 секции, в Гърция – в 26 секции. В 19 страни в Европа от общо 21 страни се гласуваше и с машини.

Във Англия българските жители имаха опция да упражнят своя избор и на два острова във Англия – Ман и Джърси.

Моряците от кораба " Дръзки " гласоподаваха на остров Крит в една от 5-те разкрити там секции. А националите ни по кърлинг, които са в Норвегия за Европейското състезание по кърлинг в Лилехамер, след заслужена победа над Словакия гласоподаваха през днешния ден в секцията ни в Хамар.

Приключи изборният ден и на територията на Африка, а по-рано денем - в Австралия и Азия.

Зад граница за втория тур на изборите за президент и вицепрезидент са разкрити общо 749 секции в 68 страни.

Заради часовата разлика най-късно изборният ден в ще завърши в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър - в 6 часа българско време в понеделник, 22 ноември 2021 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР