Приключенски парк с места за отдих предстои да бъде изграден

...
Приключенски парк с места за отдих предстои да бъде изграден
Коментари Харесай

Община Кюстендил строи приключенски парк с европейски средства

Приключенски парк с места за отдих следва да бъде построен в околност „ Хисарлъка “, Кюстендил. Проектът ще бъде финансиран с европейски средства по политиката на доближаване на Европейски Съюз, излиза наяве от капиталовото желание на Община Кюстендил, входирано за Оценка на въздействието върху околната среда в Регионална инспекция за опазване на околната среда – София. Той беше обявен и по време на кръглата маса кръглата маса „ Реализиране на опциите – Кюстендил “, провела се на 16 май.

В атракционния парк ще бъдат построени въжени уреди с разнообразни трудности, подобаващи за друга възрасти и степен на компликация. Ще има и рискови завършения в клоните на дърветата, което ще включва окачени мостове, мрежи, пасажи, дънери, връзки на Тарзан, летящи въжета, алпийски тролей.

Планира се и възстановяване на пешеходната инфраструктура и обезпечаване на място за екосъобразен трансфер за коли и колела, както и паркинг, на който ще могат да стопират колите, и откъдето да се стига пешком до приключенския парк.

Средствата за строителството му са  обезпечени по стратегия Интеррег VI България – Северна Македония (2021 – 2027 г.)

Конкретната сума, която ще бъде нужна за реализирането на плана, не се загатва в капиталовото предложение.

Предвиден е и достъп до парка на хора в неравностойно състояние.

Ще се изготви снимане и експертна оценка, която да послужи за ориентир за включването на част от типовете към плановата разработка “, се споделя в капиталовото предложение.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР