Приказките, че задачата на БНА била да задържи турците няколко

...
Приказките, че задачата на БНА била да задържи турците няколко
Коментари Харесай

Министър Добри Джуров се включва във войната в Украйна... frognews.bg

Приказките, че задачата на Българска народна армия била да задържи турците няколко дни до момента в който дойда Съветската войска са пропагандна и подправена теза. Истината беше, че нашата войска можеше за седмица-две да доближи Дарданелите. Сега Тагарев ще анулира тези проекти и ще му останат муниции за Украйна. С Турция няма да водиме война, изяснява той.

 

Това е истината, която се премълчава. Политиците я премълчават, кой от боязън, кой от неведение. А би трябвало да я кажат, безапелационен е Арсов.

 

Припоняме какво сподели самият министър Тагарев за новата помощ, която ще окажем на Украйна:  " Такава помощ да окажем на Украйна, която да не е безусловно нужна на българската войска за нейната подготовка и подготвеност за деяние в някаква по-сложна обстановка, в случай че това се наложи. Защото това са най-лесните решения. Може би добре да загатна, че някои наши съдружници безусловно са изпразнили складовете си. Изпразнили са ги. Не да поддържат ниво на боекомплекти за деяние във военно време, ами са дали всичко, което могат да дадат, разбирайки, че в случай че Украйна отбрани себе си, възвърне своя суверенитет и териториална целокупност, това е най-хубавата отбрана и за нас ".  И изяснява, че няма да се дава въоръжение, което действително е належащо на нашата войска.

 Той разясни, че решението на Народно събрание се е изпълнявало от служебното държавно управление, само че не на 100%, въпреки и огромната част от настояванията да са изпълнени.

Министърът е безапелационен още, че " проспахме тази опция за триъгълни покупко-продажби ", при която можехме да предоставим въоръжение на Киев и да получим в отплата ново оръжие от американски или европейски фондове, а и към този момент няма интерес към нашите остарели изтребители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР