Приходите за четвъртото тримесечие на Pinterestt не достигнаха прогнозите на

...
Приходите за четвъртото тримесечие на Pinterestt не достигнаха прогнозите на
Коментари Харесай

Pinterest последва Snap с публикуване на разочароващи приходи

Приходите за четвъртото тримесечие на Pinterestt не доближиха прогнозите на анализаторите, откакто сътрудникът на обществените медии Snap Inc. страда от мудни продажби.

Продажбите са нарастнали с 12% до 981 милиона $ през интервала, се споделя в изказване на Pinterest в четвъртък, в съпоставяне със междинна оценка от 990,2 милиона $. Компанията за търсене в жанр pinboard надвиши прогнозите за напредък на потребителите, достигайки 498 милиона месечни консуматори, най-висока стойност за всички времена.

След като в началото паднаха с повече от 20% при продължителна търговия, акциите компенсираха спада - подсилен от оповестяването на ново партньорство с Гугъл. Акциите паднаха с към 7,8% към 17:06 ч. в Ню Йорк.

Резултатите следват разочароващ отчет от Snap, който претърпя спад на акциите тази седмица, откакто продажбите през празничния сезон не извършиха прогнозите. Междувременно Meta Platforms Inc. регистрира по-добри от предстоящите доходи предходната седмица.

В Pinterest основният изпълнителен шеф Бил Реди се пробва да преодолее разтърсената промишленост, като предлага ориентирани реклами с пряк отговор. Когато Ready стана основен изпълнителен шеф през 2022 година, сходни реклами представляваха единствено една трета от бизнеса на компанията. Сега тази категория съставлява повече от две трети.

Рекламите с пряк отговор могат да бъдат по-ценни от другите типове, защото са предопределени да подтикват съответно деяние, като тракване върху промоция или закупуване на продукт, вместо просто да построяват осведоменост за марката.

Компанията също по този начин се е фокусирала върху наличието, което може да се пазари, което улеснява потребителите да купуват нещата, които виждат на pinboards. Като част от този напън Pinterest разгласи партньорство с Amazon.com Inc. през май. Новият контракт с Гугъл е сходен и би трябвало да помогне на Pinterest да генерира повече доходи от интернационалните пазари, сподели Ready по време на конферентен диалог в четвъртък.

„ Повече от половината консуматори на Pinterest са тук, с цел да пазарят “, сподели Ready в настрана изявление. Стремежът към извършване на покупки на компанията се възползва от известността на уеб страницата измежду поколението Z — в този момент най-голямата и най-бързо растяща демографска група в Pinterest.

Pinterest чака доходи от 690 до 705 милиона $ през настоящото тримесечие. Средната точка на този диапазон би пропуснала 700,2 милиона $, които анализаторите пресметнаха.

Общите оперативни разноски бяха 785 милиона $ за празничното тримесечие, по-ниски от 820 милиона $, които анализаторите чакаха. Реди сподели, че „ дисциплинираното ръководство на разноските “ е основен фокус през 2023 година и уточни, че компанията е забавила темпото на наемане, когато той пое ръководството в средата на 2022 година Все отново Pinterest редуцира 150 чиновници преди една година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР