Приходите в бюджета на Русия от петролния и газовия сектор

...
Приходите в бюджета на Русия от петролния и газовия сектор
Коментари Харесай

Санкции ли? През 2022 г. Русия спечелила от газ и петрол 28% повече

Приходите в бюджета на Русия от петролния и газовия бранш са се нараснали с 28% или 2,5 трилиона рубли през 2022 г . (малко под 34 милиарда евро).

Това регистрира заместител министър-председателят Александър Нова к на съвещание на държавното управление, което бе излъчено по държавната телевизия.

Групата на " Газпром " е нараснала доставките на газ за Китай по тръбопровода в Сибир до 15,5 милиарда кубични метра. Добивът на нефт в Русия е повишен с 2% до 535 млн. тона до края на 2022 година, а износът на нефт се е нараснал със 7%.

" Що се отнася до петролната промишленост, ние също означаваме позитивен резултат, макар дейностите на вражески настроени страни и рестриктивните мерки на глобите. Миналата година добивът на нефт е бил 535 млн. тона - с 10 млн. тона повече, в сравнение с през 2021 година, или с 2% повече. Износът също е повишен със 7% ", сподели Александър Новак.

Новак отбелязва в умозаключение, че е нергийният комплекс на Русия показва постоянна работа, резистентност на външни провокации, дарба да подсигурява енергийната сигурност на страната и осъществя експортен капацитет, в това число за образуване на забележителна част от съветския бюджет.

По данни на съветската Федерална митническа работа Русия е изнесла 229,9 млн. тона нефт на стойност 110,1 милиарда $ през 2021 година През 2020 година тя е изнесла 238,6 млн. тона нефт.

Прави усещане, че вчерашното изявление на съветския президент Владимир Путин за предаването " Москва. Кремъл. Путин " по телевизионния канал " Россия-1 " бе отдадено най-вече на икономическата обстановка в Руската федерация. Президентът я оцени като постоянна и съобщи, че постигнатите резултати са по-добри освен от прогнозите на съперниците на Русия, само че и от упованията на самото съветското управление.

" Като цяло обстановката е освен постоянна, само че мисля, че е и много приемлива. Ще го кажа по този метод - в случай че не е добре, то най-малко леко ", добави Путин и очерта ниската безработица, инфлация по-ниска от предстоящото с низходяща наклонност, прогноза за до 5% вместо актуалните 11.9%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР