Приходите от туризъм само за юни и юли месец са

...
Приходите от туризъм само за юни и юли месец са
Коментари Харесай

Ангелкова: Приходите от туризъм само за юни и юли са 1.2 млрд. евро

Приходите от туризъм единствено за юни и юли месец са 1.2 млрд евро, което е растеж от към 8.1% по отношение на предходната година. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова след работна среща с представители на туристическия отрасъл, професионални сдружения, специалисти, на която бяха систематизирани резултатите от миналия летен сезон и беше разисквана подготовката за лято 2019 година, съобщи организация „ Фокус “.
„ За първите 3 месеца от дейния летен сезон имаме над 4 480 000 задгранични туристи, което е растеж от към 3.6%. Очакваме данните за месец септември, за можем да завършваме и доклада във връзка с дейния летен туристически сезон “, посочи тя. По думите ѝ това, което се вижда във връзка с пазарите, които ни посещават, Румъния е преди всичко това лято, последвана от Германия, след това Гърция и по-късно Русия и Турция.
„ Имаме огромни растежи във връзка с Чехия, Полша, Израел. Имаме нови пазари за лятото като Съединени американски щати, Норвегия, Испания. По отношение на лятото имаме над 30 000 туристи от Испания. Успяваме и това лято да се нареждаме като една сполучлива и устойчива туристическа дестинация “, изясни още Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР