Приходите от пазара на умните домове (smart home) в световен

...
Приходите от пазара на умните домове (smart home) в световен
Коментари Харесай

Сегментът на световния имотен пазар, който ще нарасне до $158 милиарда до 2024-а

Приходите от пазара на умните домове (smart home) в международен мащаб ще доближат 158 милиарда $ в идващите четири години, написа World Property Journal, цитирайки информация на Precise Security.

Очакванията са системата за интелигентни домове да продължи бързото си разширение, най-много поради скоростта, с която се внедрява 5G технологията. За съпоставяне през 2017 година пазарът на умни домове бе оценен на 43,4 милиарда $. Оттогава промишлеността удвои приходите си и се чака да доближи стойност от 91 милиарда $ тази година. Статистиките сочат, че общият пазар ще означи годишен ритъм на растеж от 15% до 2024 година

Съединените щати са водачи в Smart Home промишлеността

Географски погреднато Съединени американски щати са най-големият пазар за интелигентни жилища в света с 27,6 милиарда $ през тази година. Китай се класира на второ място с облага от 20,8 милиарда $. Япония се класира като пета по величина промишленост за интелигентни домове в международен мащаб с доходи от 4,7 милиарда $. Данните за 2020 година демонстрират, че една трета от притежателите на интелигентни устройства за дома са от поколението на милениълите.

Интелигентните уреди генерират най-вече облаги

Технологията за интелигентни домове обезпечава на притежателите си сигурност, улеснения, енергийна успеваемост и комфорт, като им разрешава да ръководят устройствата си посредством приложения. Статистиката демонстрира, че навлизането на умни устройства в семействата ще се повиши до 9,3% през тази година и ще продължи да нараства до 19,3% до 2024 година

Разделени по категории, умните уреди генерират най-значителния дял от общите доходи на пазара. Очаква се потребителите да похарчат 21,5 милиарда $ в международен мащаб тази година за устройства, които могат да се свържат и ръководят посредством смарт телефони или таблети. Очаква се този сегмент на пазара да скочи до 39,6 милиарда $ до 2024 година.

Според прогнозите притежателите на къщи по целия свят ще похарчат 19,4 милиарда $ за системи за сигурност през актуалната година. Покупките ще са най-много на интелигентни охранителни камери и умни ключалки. През идващите четири години тази сума се чака да се удвои и да доближи стойност от 35,6 милиарда $ през идващите четири години.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР