Приходите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) от продажба на

...
Приходите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) от продажба на
Коментари Харесай

7% от столичани се возят гратис в транспорта

Приходите на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) от продажба на транспортни документи през 2017 година са 116 млн. лв., а през 2018 – 120 млн. лева Това заяви БГНЕС, базирайки се на информация от ЦГМ.

„ Постоянното нарастване на приходите се дължи на покачвания брой продадени абонаментни карти и най-много годишните персонализирани карти, които бяха въведени като превозен документ през 2016 година. През 2015 година броят на продадените карти е 225, а сега те са 30 000 “, показват от там.

През 2015 година пробегът на градския превоз е бил 58 485 хиляди км, а през 2018 г – 60 557 хиляди км.

Повишаването на цената на билета за еднократно пътешестване не е покачило гратиса, а е предизвикало пътуващите да го заменят с абонаментни карти.

„ След смяната на тарифната политика, която разреши по-евтини годишни абонаментни карти, беше направено изследване, което сподели, че гратисът е не повече от 7 на 100. Към сегашния миг анализите на сдружението демонстрират, че той не се е нараснал. Повечето от постоянните пасажери на публичния превоз избират дълготрайното решение при закупуването на транспортните документи “, показват от ЦГМ.

Стана ясно още, че близо 240 контрольори наблюдават за редовността на пасажерите в градския превоз. Част от тях работят и като кондуктори в нощния превоз. Независимо от по-солената цена на билета и санкциите не се следи растеж в приходите от наказания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР