Приетите текстове в Закона за пътищата са недопустими, противопоставящи се

...
Приетите текстове в Закона за пътищата са недопустими, противопоставящи се
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи искат спешна среща с Борисов заради промените в закона

Приетите текстове в Закона за пътищата са неприемливи, противопоставящи се на българското и на европейското право. Конфедерация на автобусните превозвачи ще потърси незабавна среща с премиера Бойко Борисов още в понеделник. Това сподели ръководителят на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза (БССИТ) и новоизбран ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, съобщи " Фокус ".

Според нея тези промени в Закона за пътищата и Закона за автомобилните транспорти е безусловно некомпетентено признат от народните представители.

„ С по този начин заложените текстове се изисква и в градските рейсове да бъдат въведени колани - това е несериозно и може би в Европа ще ни се позабавляват на нелепостта. Всички производители на градски и междуградски рейсове създават тези рейсове без наложителни колани, тъй като това са транспортни средства, за които е планувано да се движат правостоящи пасажери “, посочи Милтенова.

По думите ѝ пасажерът е този, който би трябвало да пази своята отговорност за здравето си и водачите би трябвало да бъдат облекчени от този ангажимент. „ Живеем в демократична страна и всеки би трябвало да носи отговорността от своите дейности “, изясни тя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР