Приемът на документи за настаняване в новите социални жилища на

...
Приемът на документи за настаняване в новите социални жилища на
Коментари Харесай

Община Шумен започва прием на документи за настаняване в новите социални жилища

Приемът на документи за настаняване в новите обществени жилища на ул. „ Одрин “ №15 в Шумен стартира от през днешния ден, 8 декември (четвъртък). 51 жилището, построени с европейски средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за близо 3 млн. лева, ще посрещнат своите жители.

Общинските жилища са напълно оборудвани и обзаведени с най-необходимите за живеене мебели и техника.

Желаещите да аплайват за настаняване могат да получат комплект от документи (Заявление и Декларация по чл.12, ал.1 от Наредбата за изискванията и реда за настаняване и прилагане на обществени жилища в Община Шумен) на гише №3 в Центъра за информация и услуги, който се намира на 1 етаж в постройката на общинската администрация и след попълване да ги подадат на същото гише. Работното време е от 8.30 до 17.30 часа. Комплектът от документи може да бъде изтеглен и по електронен път от уеб страницата на Община Шумен, секция 

Настаняването в обществените жилища е за период не по-дълъг от 3 години, считано от датата на подписване на контракта за наем. Целта е да се обезпечи задоволителен интервал от време за социализация и интеграция на хората от уязвимите групи.

В обществените жилища могат да бъдат настанени представители на следните целеви групи:
Бездомни хора и/или такива, живеещи в доста неприятни битови условия;Родители с деца;Хора в риск от беднотия и обществено изключване.
Безработните пълнолетни лица би трябвало да са регистрирани в Дирекцията „ Бюро по труда ” в Шумен, интензивно да търсят работа и да не са отказвали предложение за работа и за включване в курсове за ограмотяване, подготовка и преквалификация. Децата би трябвало да са записани и да посещават постоянно детска градина или учебно заведение, да имат определен персонален доктор, наложителни имунизации по Имунизационния календар на Република България, както и да са минали нужните профилактични прегледи.

Заявленията се преглеждат от комисия, назначена от кмета на община Шумен. Отговарящите на условията се записват в картотека на лицата, искащи да бъдат настанени в обществено жилище. Настаняването се прави по реда на регистриране в картотеката до привършване на свободните места. Допълнителна информация може да се получи на тел. 054/ 857 672 от Татяна Петрова, ст. специалист „ Социална политика и жилищно настаняване “ в общинската администрация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР