Приемът беше преустановен заради липса на лекариПреди два дни ви

...
Приемът беше преустановен заради липса на лекариПреди два дни ви
Коментари Харесай

Колко дълго ще остане затворено родилното отделение в Троян

Приемът беше прекратен поради липса на лекари

Преди два дни ви на троянската болница, че се прекратява приемът заради липса на лекари. Тази информация разбуни духовете в обществените мрежи, разяснявайки се, че надали не две общини остават без място за раждане. Оказа се, че мярката е краткотрайна - единствено за 4 дни, а повода са няколко болни медици, осведоми.

Притеснени, хората допуснаха, че един значителен район остава без родилно. Ръководството на общинската болница направи конкретизиране и успокои.

„ Не сме затворили напълно отделението. Грешката беше, че погрешно сме показали повода в осведомителната табела – заради липса на лекари. Всеки доктор знае, че когато няма медици - отделението се закрива. Просто, трябваше да упоменем, че е заради заболяване на личния състав и то в границите на 4-5 дни. До петък”, изясни шефът на МБАЛ-Троян доктор Пенко Бамбов.

„ Бяхме сюрпризирани. Колегата се разболя, колежката – под карантина. Другата отиде да гледа майка си и аз останах самичък. Аз самичък не мога. Освен обикновено раждане, не мога самичък друго”, уточни акушер-гинекологът доктор Христо Добрев.

Около осем дами в Троянско имат термин за раждане тази седмица. „ На всички, които се водят при нас, им се обадихме персонално да си вземат документите и да имат подготвеност, при потребност, да пътуват към околните центрове. Решихме, че най-хубавият вид за дамите е да бъдат ориентирани към околните центрове, с цел да получат съответна помощ и всичко да приключи нормално”, сподели доктор Добрев.

Докато болните лекари се завърнат, акушер-гинекологът ще дежури по 24 часа – 12 часа в болничното заведение и 12 часа на повикване в дома си. На доктор Добрев към този момент му се е наложило да работи по неотложност.

Над 240 са раждания за миналата година в болница. 40% са от Троян, а останалите от новородените са от други обитаеми места. За родилките без конкуренция за напредване ще има обезпечена кола за спешна помощ.

След шума, който се подвигна към известието на вратата на АГ отделението, то беше отстранено. Нормалният работен развой се чака да бъде възобновен на 14 февруари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР