Приемането на България в Шенген, предизвикателствата пред Европейския съюз в

...
Приемането на България в Шенген, предизвикателствата пред Европейския съюз в
Коментари Харесай

Йотова пред зам.-председателя на Френския сенат: Против сме поетапно приемане на България в Шенген

Приемането на България в Шенген, провокациите пред Европейския съюз в навечерието на идните следващата година европейски избори, разширението на съюза, ролята на Европа в международната политика – това бяха главните тематики на траялия над час и половина диалог в Париж на вицепрезидента Илияна Йотова с Лоик Ерве – заместник-председател на Сената на Френската република и ръководител на Групата за другарство Франция – България, и с френски
сенатори, оповестиха от прессекретариата на президента.

Вицепрезидентът благодари за поддръжката на Франция за приемането на България в Шенген. От френска страна са уверени, че единствено като пълностоен член на зоната без граничен надзор страната ни може да бъде сигурен поръчител за отбраната на външните граници на Европейски Съюз. Членството на България в Шенген ще способства и за стопански разцвет на тази част на Европа.

Илияна Йотова изрази своето противоречие с австрийското предложение за поетапно приемане, което дефинира като поредна демонстрация на двоен стандарт.

Вицепрезидентът уточни, че главната мигрантска вълна в Европа не минава през България и други страни членки са по-засегнати от този проблем. „ Българската страна прави всичко допустимо, с цел да има сигурност по своите граници “, увери Йотова. Тя уточни, че в случай че се допусне прецедентът България да бъде призната единствено с въздушните граници, това ще способства за задълбочаване на съществуващите проблеми в Шенгенското пространство.

„ Чакаме отговор от българското държавно управление дали е поело пред Австрия задължения за спомагателен банкет на мигранти и по какъв начин това кореспондира с актуалните европейски правила “, съобщи вицепрезидентът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР