Приемането на България в Шенген е национален приоритет и като

...
Приемането на България в Шенген е национален приоритет и като
Коментари Харесай

Радев пред Соботка: Приемането на България в Шенген е национален приоритет

Приемането на България в Шенген е народен приоритет и като виновна и надеждна страна член на Европейския съюз страната ни поставя огромни старания за защитата на външните европейски граници.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, който е на публично посещаване у нас.

Държавният глава уточни, че България е вложила доста запаси от националния си бюджет за преодоляването на миграционния напън и е изпълнила всички механически критерии за участие в Шенгенското пространство още през 2011 година По думите на президента приемането на България в Шенген ще окаже позитивен резултат освен за жителите на страната ни, само че и за бизнеса, в това число за огромния брой австрийски компании, които развиват активност у нас.

Радев и Соботка бяха единомислещи, че за опазването на външните граници на Европейски Съюз е нужна по-активна взаимност на европейско равнище и общи старания на всички страни членки. Президентът изрази благодарност за поддръжката на Австрия за това Европейската комисия да насочи повече средства  за укрепването на българо-турската граница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР