Приемането на България и Румъния в Шенген е значим съвместен

...
Приемането на България и Румъния в Шенген е значим съвместен
Коментари Харесай

Габриел: Приемането на България и Румъния в Шенген ще допринесе за развитието на целия регион и Европа

Приемането на България и Румъния в Шенген е важен взаимен триумф, който ще способства за възстановяване на устойчивостта и позитивното развиване на целия район и Европа. Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел във външно министерство след срещата с министъра на външните работи на Румъния Луминица Одобеску.

Одобеску е на посещаване в България по покана на Мария Габриел. Двамата първи дипломати организираха двустранна среща по настоящи въпроси от двустранен и интернационален интерес, след което се състояха пленарни диалози сред двете делегации. 

По думите на Габриел приемането на двете страни в Шенген е и резултат на положителното съдействие сред двете страни. Тя съобщи, че взаимните старания ще продължат интензивно и през тази година, с цел да може страните ни допустимо най-скоро да реализират дата за унищожаване на инспекциите и по сухопътните граници в подтекста на участието ни в Шенген. България и Румъния са потвърдили, че с общи, добре координирани старания, можем да реализираме значими цели, акцентира Габриел.

Габриел означи, че това е първо публично посещаване на външен министър на Румъния от повече от 10 години в България. Тя уточни, че за страната ни Румъния е стратегически сътрудник. От години страните ни споделят освен общи цели и взаимни триумфи, това прави нашето съдействието още по-значимо – както за нашите две страни, по този начин и за района, за Европейски Съюз и НАТО, сподели още Габриел. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР