. Приемаме ги за даденост и наистина ги забелязваме само

...
. Приемаме ги за даденост и наистина ги забелязваме само
Коментари Харесай

Факти за зъбите, които не знаете

. Приемаме ги за даденост и в действителност ги виждаме единствено когато нещо не е наред с тях – те са пожълтели или се е появил някой кариес. Въпреки това, като една от най-важните елементи на нашето тяло, както във връзка с всекидневието, по този начин и във връзка с хубостта, си коства в действителност да сте осведомени с някои обстоятелства за вашите зъби.

Може да си помислите, че към този момент знаете всичко, което би трябвало за тях – че би трябвало да ги почиствате постоянно и усърдно с паста или конец за зъби, само че следните обстоятелства могат да ви накарат да се чувствате не задоволително осведомени с тях.
Те са извънредно здрави. Най-твърдото вещество в човешкото тяло е емайлът на зъбите ви. Това обаче не ви дава свободата да отваряте бутилките си с минерална вода с уста. В тях могат да се развият доста бактерии. В плаката по зъбите ви живеят над 300 разнообразни типа бактерии. Запомнете това идващия път, когато обмисляте да си легнете преди да сте си измили зъбите. Те се нуждаят от повече четкане, в сравнение с си мислите. Зъболекарите предлагат да миете зъбите си за към две до три минути всеки ден, с цел да сте сигурни, че зъбите ви ще са красиви и здрави. Средно човек отделя към 48 секунди за почистването им. Не е нужно те да са с идеална класификация. Докато американският блян е да имате прави, бели зъби, в други страни това не е върхът на хубостта. В Япония да вземем за пример кривите зъби се смятат за по-чаровни от по този начин наречените " съвършени " зъби. Те са неповторими. Всеки човек има неповторим набор от зъби, тъкмо както всеки има неповторим набор от пръстови отпечатъци. Имат редица съперници. Ето причина да почиствате зъбите си след всяко хранене – кафе, вино, захар, кисели бонбони, плодови сокове, картофено нишесте, газирани питиета – главно всичко, което обичаме да ядем и пием, оцветява и скапва здравите зъби. Слюнката оказва помощ за почистването им. Средно човек създава към 100 000 галона слюнка през целия си живот, което оказва помощ за естественото разчистване на зъбите. Това произвеждане обаче се забавя с времето, заради което възрастните хора стават по-склонни към болести на зъбите. Поддръжката им е скъпа. Искрящата бяла усмивка е скъпо наслаждение. Така че обърнете се към експерт във всеки миг, когато усетите, че нещо със зъбите ви не е наред, тъй като колкото повече време чакате, толкоз повече положението ви може да се утежни и толкоз по-скъпо ще ви излезе да се възстановите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР