Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да участвам в кампанията като кандидат

...
Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да участвам в кампанията като кандидат
Коментари Харесай

Елена Йончева с първи коментар за номинацията си от ДПС

Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да вземам участие в акцията като претендент за евродепутат като самопризнание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България, разяснява Елена Йончева и  благодари за това на структурата на Движението, написа Българска телеграфна агенция.

Както нееднократно съм казвала обществено, решението дали ще се кандидатирам зависи от " това дали ще мога да продължа борбите, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа поддръжка за това, а точно - прекъсване на безконтролната миграция; прекъсване на трафика на хора(каналджийството); работещи ограничения против корупцията на национално и на европейско ниво; отбрана на публицистите от цензура и политическо гонене ", означи Йончева.

" Като евродепутат съумях да направя пробив по редица тематики, добави  тя. „ Водих договаряния по цялостното законодателство в Пакта за миграция като ръководител на групата, с представителите на Европейската комисия и Съвета. След пет години пактът беше признат. Той анулира несправедливия за България Дъблински правилник. И ще спомогне за понижаване на безконтролната миграция “, уточни Йончева.

Започнахме работа по законодателство, което по ефикасен метод да ограничи трафика на хора, напомни тя. По нейна самодейност е било препоръчано законодателство за независимост на медиите.

Отстоях в това число и предлагането, което да подсигурява бистрота на медийната благосъстоятелност и финансиране, отбраната на публицистите от цензура, напомни Елена Йончева. Социалните мрежи, по думите ѝ, към този момент няма да могат да смъкват качествено медийно наличие.

Ще приема поддръжка за присъединяване в европейските избори, която да ми разреши да продължа да работя по тези значими за България тематики, съобщи тя. Ще приема поддръжка, която би ми дала свободата да ги не отстъпвам, акцентира Елена Йончева в отговора си за Българска телеграфна агенция.

От ДПС-Благоевград оповестиха, че на съвещанието на Областния съвет на партията е взето решение измежду издигнатите за претенденти за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева.

В сегашния Европарламент тя е народен представител от Българска социалистическа партия в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР