Приех от отец Харалампий с голяма благодарност дарове, изпратени с

...
Приех от отец Харалампий с голяма благодарност дарове, изпратени с
Коментари Харесай

Вселенският патриарх Вартоломей пратил дарове на Бойко Борисов

Приех от отец Харалампий с огромна признателност блага, изпратени с благословение персонално от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей. Това написа в собствен пост във фейсбук Бойко Борисов.

" За мен беше чест на Светли Четвъртък да посрещна в централата на ГЕРБ новоизбраното управление на Българския екзархийски църковен вакъф, което е на публично посещаване в София. Това написа на страницата си във фейсбук водачът на партията Бойко Борисов. По време на срещата той е поздравил ръководителя на Българските православни църковни вакъфи в Истанбул и Одрин Димитри Йотев, предстоятеля на Българската православна общественост в Истанбул Негово Почитаемо Високопреподобие Харалампий (Ничев) и членовете на Управителния съвет на вакъфа Йоанка Шонева и Вера Лязе за избирането им.

" По време на диалога за мен беше наслаждение да си спомним дружно за взаимната ни работа по възобновяване на православните храмове на българите в Република Турция измежду които Желязната черква в Истанбул, Метоха, постройката на Българската екзархия и храма " Св. Йоан Рилски ", както и църквите в Одрин - " Св. Вмчк. Георгий Победоносец " и " Св. Св. Константин и Елена " ", написа Борисов.

Той е подчертал, че българските управляващи се съумели да завършат работата по всички тези планове посредством и на междуправителствените съглашения, подписани с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

В края на срещата одобрих от отец Харалампий с огромна признателност блага, изпратени с благословение персонално от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей ", приключва поста си водачът на ГЕРБ.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР