Придобиването на Сосиете Женерал Експресбанк от страна на Банка ДСК

...
Придобиването на Сосиете Женерал Експресбанк от страна на Банка ДСК
Коментари Харесай

Поне до 2020 г. ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк ще работят отделно

Придобиването на " Сосиете Женерал Експресбанк " от страна на Банка ДСК ще сътвори една от най-големите банкови институции у нас. Тя ще разполага с най-мащабната клонова мрежа и ще е първа по величина в региона на депозитите и втора в тази на корпоративното банкиране.

Очаква се окончателното обединение да завърши през 2020 година Дотогава двете банки ще продължат да действат като обособени юридически лица, като " Сосиете Женерал Експресбанк " ще прави активността си под името " Експресбанк ". Към момента за клиентите на банките няма да има никакви промени. Това стана ясно на конференция в столицата, на която участваха Шандор Чани, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ОТП (унгарския притежател на Банка ДСК), Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК, и Ласло Бенчик, ръководител на Надзорния съвет на Банка ДСК и основен стратегически и финансов шеф на Банка ОТП.
Виолина Маринова ще продължи да бъде изпълнителен шеф и на новата банкова институция, тя ще управлява и обединяването. Ще има и ръб, в който ще вземат участие фрагменти от " Сосиете Женерал ".
" Обединяват се две мощни банки с положителни финансови резултати, което ще способства за просперитета на банковия бранш в България. Уверяваме, че процесът на обединение ще бъде равномерен и ще уведомяваме навреме клиентите за всички основни стадии ", акцентира Маринова.
Още детайлности по тематиката прочетете в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР