Причините за инфлацията са много, но на най-важните са огромна

...
Причините за инфлацията са много, но на най-важните са огромна
Коментари Харесай

Доц. Величка Рангелова: Партия МИР дава решение как България да овладее инфлацията


„ Причините за инфлацията са доста, само че на най-важните са голяма далавера в страната, както и растящите цени на електрическата енергия, природния газ и нефтопродуктите. Партия МИР направи обстоен разбор на обстановката с непрекъснато покачващата се инфлация в страната и на тази база дава няколко съответни оферти и решения по какъв начин да бъде овладяна инфлацията, спекулата и обедняването на българските жители. За да се овладее инфлацията първо би трябвало да се стабилизират цените на горивата и електрическата енергия посредством централизирани ограничения. В тази връзка партия МИР предлага да се промени миксът, предопределен за вътрешен пазар и експорт, в интерес на вътрешния пазар. Тоест цената за вътрешен пазар би трябвало да се образува на база себестойност, облага и транспорт без да се въздейства от борсовите цени. Всичко това внезапно ще понижи цената на електрическата енергия, а оттова и на инфлацията. На последващо място би трябвало да се компенсират приходите на хората, т.е. пенсиите и заплатите да се покачат с растежа на инфлацията на главните артикули. Това ще спре обедняването на българите от една страна, а стопанската система ще продължи да работи без разтърсвания въпреки това. За да се овладее инфлацията, е належащо също по този начин да се замразят краткотрайно цените на някои от най-важните артикули. Не инцидентно партия МИР предлага държавното управление да контракти с всички хипермаркети в страната да се замразят всички цени от по този начин наречената дребна потребителска кошница за най-малко три месеца. “ Това съобщи лидерът на листата на партия МИР в област Видин доцент Величка Рангелова.

Тя е един от най-хубавите експерти по стопанска система и статистика. Била е шеф на дирекция „ Цени и финанси “ в Национален статистически институт, теоретичен помощник в Научноизследователския институт по статистика, шеф на Научния блок в Националния статистически институт, учител по статистика в Академията за публични науки и обществено ръководство, шеф на Центъра за разбори и прогнози. Автор е на „ Икономика на благоденствието “ и има десетки научни писания и над 500 публикации в списания и вестници по икономическата политика на страната и света.
-->
„ Партия МИР предлага също по този начин България да спре да прави външен дълг, а да се приложат механизмите на вътрешния дълг, т.е. посредством държавните скъпи бумаги, което значи, че парите ще отиват в български, а не в непознати компании. Прави мощно усещане, че нито едно държавно управление до в този момент не взема никакви ограничения срещу спекулата. Предлагаме да се вкара закон за спекулата посредством който при потвърдена далавера от страна на производители или търговци тяхната облага да се конфискува в интерес на страната “, сподели още доцент Величка Рангелова.

Тя акцентира, че партия МИР има сериозен експертен капацитет и дава съответни решения за излизане на страната от рецесиите.

„ Призовавам българските жители да поддържат на идните избори партия МИР с номер 16, което ще им подсигурява бързото излизане от рецесиите, прекъсване на обедняването, преодоляване на инфлацията и устойчивото развиване на българската стопанска система “, съобщи още доцент Величка Рангелова, лидер на листата на партия МИР в област Видин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР