Причината за отнемането е укрита от българските власти при процедурата

...
Причината за отнемането е укрита от българските власти при процедурата
Коментари Харесай

Скандал! Отнеха Българското Гражданство На Милиардера Сергей За Голяма Издънка!

Причината за отнемането е укрита от българските управляващи при процедурата за натурализация " за особени заслуги " през 2008 година информация за неоправдателна присъда в Съединени американски щати през 1998 година по обвиняване за пране на пари, машинация и нарушение на комерсиално ембарго по отношение на трети страни. Информацията за тази присъда е останала незнайна за българските институции за целия десетгодишен интервал от указа за натурализация през 2008 година до сезиране на институциите от АКФ през януари 2018 година, прецизираха от организацията.

Информацията е доказана от отрасловия заместник-министър на правораздаването по въпросите на българското поданство. Според данните отнемането е станало в средата на 2018 година " по сигнал на партньорски служби ". Този сигнал от службите обаче е предшестван и от сигнал на Антикорупционен фонд през януари 2018 година до президентството, Министерство на правораздаването и ДАНС.

" Потвърждаването на информацията за отнемането, която ние имахме от свои източници от няколко седмици, беше невъзможна по механизмите на Закона за достъп до социална информация заради съществуването на персонални данни в преписката. Поради това се обърнахме към екипа на " Свободна Европа " с цел да потърсят журналистически метод за потвърждаването й ", разясняват от АКФ.

" Всички американски правосъдни архиви са в интернет, в това число и по делото United States vs. Serguei Adoniev, и инспекциите са въпрос даже не на часове, а на минути. Информацията за присъдата в Съединени американски щати е и на формалната страница на Адониев в Wikipedia. Това обаче не е било осъществено в интервал от 10 години до започнатата от АКФ кореспонденция и следваща обява. Очакваме от отрасловата комисия в Народното събрание и изключителната комисия отговор на въпроса кой, по кое време и къде не е направил нужните инспекции както при процеса на натурализация, както и 10 години по-късно ", разясняват от АКФ.

Сергей Адониев е прочут предприемач и човеколюбец в Русия и отвън нея, а списание " Форбс " прави оценка неговото положение през 2018 година на към 800 млн $. Миналата година той беше публично разгласен за спонсор на Ксения Собчак като кандидат-президент на Русия, както и като спонсор на известния в Русия вестник " Новое время ". Множество изявления и следствия в съветските медии свързват неговия телекомуникационен бизнес с директната защита на президента Владимир Путин. Той е един от 30-те предприемачи, канени в Кремъл от съветския президент на значими полемики по отношение на икономическата тактика на Русия. Известен е и с производството на " съветският отговор на iPhone " - мобилният телефон Yotaphone.

Според информация на АКФ Адониев ще може да обитава в Европейски Съюз и след анулацията на натурализацията, защото неговата брачна половинка и деца не престават да са с българско поданство.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР