Причината за кризата в Украйна беше до голяма степен агресивното

...
Причината за кризата в Украйна беше до голяма степен агресивното
Коментари Харесай

Китай посочи виновника за кризата в Украйна: Ръцете на НАТО са изцапани с кръв

Причината за рецесията в Украйна беше значително агресивното разширение на НАТО на изток, написа китайският вестник

Според създателя на публикацията Северноатлантическият алианс няма право да подлага на критика Русия, защото преди този момент блокът е отприщил „ доста безмилостни военни спорове “. Като образец изданието цитира бомбардировките над Югославия през 1999 година по време на войната в Косово.

„ Вместо да мисли за своята политика, НАТО оказва напън върху други страни да се причислят към блока против Русия. Това е безразсъдно и много злокобно ", се споделя в обявата.

Китайският анализатор счита, че НАТО е трябвало да бъде ликвидирано от дълго време.

„ Ръцете на НАТО са изцапани с кръв, а самият блок от дълго време съставлява сериозна опасност за световната и районната сигурност “, сподели създателят.

В изявление за вестника Шенг И, професор в университета Фудан в Шанхай, сподели, че Северноатлантическият алианс би трябвало да се извини за събитията в Югославия.

" Ако НАТО работи като бранител на интернационалното право, бихте ли могли първо да се извините за бомбардировките на Югославия? Бихте ли могли първо да се извините за бомбардировките против китайското посолство в Югославия през 1999 година, при които починаха трима публицисти и бяха ранени повече от 20 души? " — попита Шенг И.

Професорът също по този начин изрази мнение, че след края на Студената война НАТО нарушава интернационалното право и заплашва суверенитета и териториалната целокупност на други страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР