Причината за измрялата риба в Стара река между Пещера и

...
Причината за измрялата риба в Стара река между Пещера и
Коментари Харесай

Промишлено замърсяване е причина за измирането на рибата в Стара река при Исперихово

Причината за измрялата риба в Стара река сред Пещера и село Исперихово е промишлено замърсяване, оповестява кореспондентът на bTV в района, базирайки се на информация от РИОСВ-Пазарджик.
Десетки мъртви риби изплуваха от Стара река в с. Исперихово (СНИМКИ) Преди ден РИОСВ-Пазарджик ревизира сигнал за отровена риба на 10 км нагоре по течението
13 дни след случая от екоинспекцията оповестиха, че ще глобяват " Биовет " АД, защото лабораторните физикохимични разбори са посочили близо 2,5 пъти над допустимата норма превишение на фосфор във водите, изхвърлени от пречиствателната станция на предприятието.
Снимка: Емил Кацаров
При самостоятелно емисионно ограничаване от два мг на литър е откритото съществуване в отпадъчните води е 4,9 мг/л. С това е нарушено изискване 10 „ Емисии от отпадъчни води” от комплексното позволение на обекта, за което ще бъде формиран акт за открито административно нарушаване на Закона за запазване на околната среда с най-малък размер на глобата 10 000 лв..
Снимка: Емил Кацаров
Във взетата водна проба от градската пречиствателна станция на Пещера има отклоняване по същия индикатор. Анализът е открил, че при норма 2 мг/л, наличието на фосфор е 2,5 мг/л. За това отклоняване ще бъде формиран акт за открито административно нарушаване на Закона за водите с най-малък размер на глобата 1000 лв..

Същата административна глоба ще бъде наложена и на ВиК-Батак - оператор на канализационната система на едноименния град, която се зауства в Стара река, за открито превишение по индикатор биологична нужда от О2 с централизация 33 мг/л при норма 25 мг/л.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР