Причината за гнева на хората срещу МВР е акцията от

...
Причината за гнева на хората срещу МВР е акцията от
Коментари Харесай

Пловдив излиза на протест под надслов „Не на полицейския произвол“

Причината за гнева на хората против Министерство на вътрешните работи е акцията от тази нощ на униформените, които освен отстраниха палатките на панаирния мост, само че използваха и физическа мощ, с цел да изблъскат протестиращите от шосето. Повечето от тях се оказаха младежи. Те подсетиха обещанието на премиера Бойко Борисов, че полицията няма да нападна блокадите.

Организаторите прецизират: " Снощи в Пловдив полицията принудително отстрани палатковия лагер на моста на панаира. Само и само в Пловдив това се случи, макар експлицитното увещание на премиера Борисов, че палатковите лагери няма да бъдат пипани. В останалата част от страната това не се случи. ЗАЩО САМО В ПЛОВДИВ?! Мирно протестиращи бяха влачени и дърпани. Полицията употребява физическа мощ и против дами. Полицията наскърбяваше протестиращите. "

Обществена загадка е, че шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев се смята за изключително непосредствен на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Дълги години той е бил шеф на полицейската конструкция в Пазарджик, от който регион Пеевски е определен за депутат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР