Причината са ремонтите в ЦГЧ и ж.к.“Възраждане“ Бургас засега се

...
Причината са ремонтите в ЦГЧ и ж.к.“Възраждане“ Бургас засега се
Коментари Харесай

Бургас засега се отказва от идеята за „червена зона“

Причината са ремонтите в ЦГЧ и ж.к. “Възраждане “

Бургас към този момент се отхвърля от концепцията за „ алена зона “ в суперцентъра на града. Това излиза наяве от плана за разпоредба за платено паркиране, който бе оповестен преди дни.

Припомняме, че през февруари на транспортен конгрес бе показана напълно нова скица за паркиране в Бургас, която предвиждаше основаването на „ алена зона “ в суперцентъра на града, която трябваше да обхване улиците в карето от бул. “Иван Вазов “, бул. “Булаир “, ул. „ Цар Симеон I “, бул. „ Сан Стефано “ и ул. “Фердинандова “ до ул. “Уилям Гладстон “.

Идеята бе да се допусне паркиране до 3 часа, а цената да е по-висока, в сравнение с в синята зона – по 2 лв.. Плановете бяха по този метод да се понижи потока от коли в тази част на града.

Вижте схемата тук.
 Това е периметърът на така наречен " алена зона ". Идеята обаче ще бъде пратена във фризера, най-малко за 6 месеца
Плановете обаче се „ замразяват “ за най-малко 5-6 месеца, научи Флагман.бг.

Източник, който е добре осведомен с процесите в администрацията и Общинския съвет на Бургас посочи, че в действителност повода са ремонтите на няколко основни улици в необятния център на Бургас и ж.к. “Възраждане “. Някои от тях като ул. “Уилям Гладстон “ са на самата граница и ще се основат много проблеми на живущите, в случай че им се наложи да паркират в периметъра на „ алената зона “ поради разкопаната им улица.

В новия план на наредбата за платено паркиране излиза наяве, че отпада така наречен „ хибридна зона “, която създаваше комплициране измежду гостите на Бургас, зелената зона става целогодишна и обгръща ж.к. “Лазур “ и улиците към двата плажа, понижават се и подзоните в ж.к. “Възраждане “ – от 19 на 9.

Новата разпоредба ще бъде разисквана на постоянната сесия на Общински съвет през април.
 Новите подзони 
 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР