Причината е промяна в териториалния обхват на Наредбата за необлагодетелстваните

...
Причината е промяна в териториалния обхват на Наредбата за необлагодетелстваните
Коментари Харесай

Напрежение сред земеделските производители от Странджа и Сакар

Причината е смяна в териториалния обсег на Наредбата за необлагодетелстваните региони и отнемането на употребените до момента дотации.

Николай Димов е аграрни производител и дружно със своите сътрудници е мощно обезпокоен от отпадането на пограничните обитаеми места от Наредбата за необлагодетелстваните региони. Стопаните упорстват за преразглеждане на документа и по-детайлно отразяване на неподходящите условия за развъждане на животни и земеделска продукция в Странджанско-Сакарския край.
Николай Димов, аграрни производител, с. Стефан Караджово: Землищата, които са в пограничните региони, които са с категория земя над 7 отпадат от тази разпоредба и няма да бъдат подпомагани... Ние ще желаеме разговор с министерството.
Земеделските производители не изключват и протестни дейности, само че единствено в случай че няма смяна в Наредбата. Подкрепа получават и от кметовете на пограничните общини.
Илиян Янчев, кмет на Малко Търново: Трябва да има дотации, с които тези хора да се задържат, да остават тук, с цел да отглеждат животни, дали ще бъдат овце, крави, всевъзможен тип животни
Междувременно стана ясно, че Министъра на земеделието не е приел оценката на научните екипи, работещи по предифинирането на регионите попадащи в Наредбата. Оценката ще бъде подложена на необятно публично разискване, оповестяват още от министерството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР